We’re driving Cadillacs in our dreams

20131108-180245.jpg

20131108-175358.jpg

20131108-180256.jpg

20131108-175432.jpg

20131108-175800.jpg

20131108-180310.jpg

Livet de siste ukene, sett gjennom instagram: Å gå tur i Vigelandsparken og deretter spise verdens minste kakestykke en lørdag Karen befant seg i Oslo, gamle trikker som kjører forbi på regnfylte søndagsmorgener, høstformiddager på Sagene, frokostfika med Rebecca og Charlotta, å kjenne på at det er fredag etter en utrolig disiplinert leseuke, vintagekikking slash vindusshopping og høstens siste kaffekopp på uteservering sammen med Andrea.

Livet fungerer på underfundige måter, selv når man går fra å være midlertidig dataløs til å virkelig bli dataløs. Hvor interessant dette er for noen av dere som leser vet jeg ikke, men det er kanskje en forklaring på hvorfor bloggen min er som den er akkurat nå, og hvorfor den kommer til å være det en stund. Når macen min først skulle kapitulere skulle den Kapitulere med stor K. Her om dagen fikk jeg valget mellom å la den dø og redde ut filene på en ekstern harddisk, eller gjenopplive den for 6300 kr uten garanti for videre skavanker som igjen kunne koste flerfoldige tusen å fikse. 6300 kr er vel nok til en frisk ny laptop, kanskje uten et minimalistisk design og en Apple-logo, men det betyr ikke så mye når alt kommer til alt. Når bildene og tekstene mine kan hentes ut er jeg egentlig lykkelig. En ny laptop finner jeg nok ikke før i januar.

Det er jo ikke så veldig gøy, for å være ærlig. Jeg merker hvor vanvittig frustrerende det er å ikke kunne pusle med de kreative interessene og ideene mine – som jeg blir mer og mer sikker på at jeg skal forsøke å leve av en dag – på samme måte som tidligere. Jeg savner å skrive tekster, å la fingrene flyte over tastaturet i samme hastighet som tankestrømmen min, jeg savner å redigere bildene jeg tar med kameraet mitt. Jeg savner å legge ut bildene her og vise hva jeg ser og opplever med noe annet enn et mobilkamera.

Men jeg forsøker å se på det som en sekvens av livet (cheesy) hvor jeg lærer å leve analogt, uten så mange distraksjoner. Jeg får juleferie i begynnelsen av desember, verdens lengste juleferie, og har jeg ikke en jobb da, så får jeg et hav av tid til å lese bøker uten dårlig samvittighet (hvilke bøker anbefaler dere?). Jeg kan skaffe meg lånekort på biblioteket. Jeg kan begynne å svømme. Jeg kan bake syv slag med julekaker (det kommer aldri til å skje). Vi får se.

I mellomtiden leser jeg til eksamen, baker cookies og hører på det nye albumet til Lorde. Pure Heroine. Som forresten er himmelsk bra. God helg!

8.11.13
8 Uncategorized
_


 1. Lea sier:

  vil så absolutt anbefale beatles av Lars Saabye Christensen, bare ukedagene av Cecilie aurstad og the virgin suicides av jeffrey eugendines :)

 2. tine katrine sier:

  Hvis du liker fantasy så anbefaler jeg Mistborn bøkene. Ellers er ‘The ocean at the end of the lane’ veldig fin. Og mummibøkene, hvis du ikke har lest dem! Og The Fault in Our Stars. (Bøker som vel de fleste alt har hørt om. Jeg er ikke så flink med tips merker jeg.)

 3. Caroline sier:

  Tekstene dine slår virkelig aldri feil. Så fint.
  Anbefaler Didrik Morits Hallstrøms bok «Du blir ikke borte før jeg slutter å elske deg», Patti Smiths just kids(<3<3<3<3<3) og hørt at Stig Sæterbakken skriver fantastisk skildrende og detaljert.

 4. Marita sier:

  Jeg anbefaler Playing with the grown-ups av Sophie Dahl, barnebarnet til Roald Dahl. Fin bok :)

 5. Yordana sier:

  Leser for øyeblikket tredje bok av IQ84 serien til Murakami. Anbefales! :-)
  Hører også masse på Lorde, blitt hekta på «Swingin Party». Bloggen din er fin.

 6. Regine sier:

  Å, Småsild! Her har du en venn som også har lang juleferie. Skal vi svømme og gjøre pilates sammen? Meld deg inn på Sio.

  Lykke til på eksamen! Sees på andre siden.

  • Ashild sier:

   Det høres ut som en veldig fin ide. Vi får starte en fritidsklubb for studenter med sinnsykt lang juleferie! Har faktisk fått en måneds gratis medlemskap på Evo, så skal ta opp treningen igjen litt før 2013 er over, men til neste år blir det SiO :) Lykke til til deg også! Vi sees på andre siden (og da må vi drikke kaffe!)

Leave a comment
Follow and Like: