The sea is calling

Da jeg rakte eksamensvakten matteeksamenen min på fredag og skrev under på arket om at jeg hadde levert, var det ikke med lette skritt. Jeg klarte meg, det vet jeg, nok til å ikke stryke, nok til at jeg sikkert ikke vil få en fullstendig uakseptabel karakter, men åh, den følelsen når man vet at man kunne gjort det bedre under andre omstendigheter. Men jeg hadde selvfølgelig en anelse om at fredagen kom til å bli kjedelig. Når det kommer slike dager der en holder på med kompliserte ting, føler at man har tatt seg vann over hodet, er det iallefall for meg viktig å legge til elementer som veier opp og gjør dagen fin igjen. Etter matteeksamenen hentet jeg bildene fra engangskameraene jeg endelig fikk fremkalt etter å ha hatt de liggende i 2 år (!) og satte meg i frisørstolen. Finnes det noe deiligere enn små utseendemessige forandringer, hodebunnsmassasje, å lese bekymringsløse motemagasiner og å drikke kaffe? I think not.
AustevollHanne
Så hva er finere enn å bruke pinsehelgen på to utflukter til steder jeg aldri har vært før? Å reise fra bråkete Danmarksplass til stille steder ved havet? Lørdag formiddag pakket jeg noen ting oppi totebagen, kjøpte en kurv med bringebær og satte meg på en snøggbåt til Austevoll sammen med fine  Hanne. Vi møtte noen superhyggelige venner av henne og satt på en liten øy og grillet, før alle stablet seg sammen i en liten båt og suste avsted til havfesten.

HavfestHavfest
En liten hvit prestegård rett ved havgapet hadde for dagen blitt til et finfint festivalområde. Glade øyværinger og et par bergenske turister.
Mikhael PaskalevMikhael Paskalev.
Razika
Razika! I løpet av det siste året har de blitt til et av mine absolutte favorittband. Kan alle sangene deres baklengs, forlengs og sidelengs.
Jonas Alaska
Jonas Alaska.
Team Me
Team Me, like magisk som forrige gang.

Fergen, tidlig dagen etterpå. Forsvant inn i pappkruset med kaffe, tinte meg opp på solstrålene da vi ventet på bussen en halvtime inne på fastlandet igjen. Sa hadetbra til Hanne på Nesttun. Kom meg hjem til hybelen, pakket den lille hvite kofferten og hoppet i dusjen før jeg måtte dra igjen.
HotelFjord
Solstrand er et spahotell som ligger ca en time utenfor Bergen med bil. Helt nydelig der ute. Reiste dit med åtte andre fine blomsterpiker, lå ute i sola og prøvde å gjenkalle brunfargen etter Hellas som allerede har bleknet bort, badet i bassengene, fikk deilige spabehandlinger, drakk mye vin, spiste himla mye god mat, danset i gangene. Føltes som om vi var i et annet land.
WineHotel breakfast
View from my hotel room
Ufattelig fin pinsehelg. Livet burde bestå av så mange slike helger som mulig.

I dag hadde jeg eksamen i norsk og det gikk fint, jeg skrev et forferdelig selvutleverende essay som nå er på vei til en navnløs og ansiktsløs sensor. Blir spennende. Nå er det bare en eksamen igjen, i mediekommunikasjon neste uke, så er jeg ferdig, hurra! Da blir det skriving og blogging og livet på et litt mer sammenhengende nivå. Da kan jeg kanskje gjenoppta dere skriver igjen, også? 

29.05.12
13 åshild, instagram
_


 1. Malene sier:

  Kjekt å lese om pinsehelga di! Lykke til med eksamen :)

 2. Ida sier:

  Blir nesten litt misunnelig på livet ditt altså. Høres ut som du har hatt det veldig fint! :)

 3. Karen sier:

  Høres kos ut! Her har helga blitt brukt til å jobbe, rydde rom og prøve å komme i orden etter folkehøyskolen.

 4. Johanne sier:

  Livet treng fleire pinsehelger! Har framleis to eksamenar igjen, gler meg ekstremt til å bli ferdig med dei.

 5. pernille sier:

  For en fin helg og for en fantastisk liten festival! Fikk skikkelig sommerlengsel av dette.

 6. Ingrid sier:

  Hvor er den nederste kjolen fra? Den blå. Amazeballs! Har du evt. et bedre bilde av den? :) Ble litt nysgjerrig.

  Søt blogg, btw :) Ha en fin dag!

 7. Åshild sier:

  Tusen takk for fine kommentarer!

  Ingrid: Den er fra Monki :) Jeg går med den i disse to blogginnleggene også: http://thelabyrinthine.blogspot.com/2012/05/hellas.html og http://thelabyrinthine.blogspot.com/2012/04/b-day.html

  Tusen takk! Ha en fin dag du og :)

 8. June sier:

  Åh, for en fantastisk pinsehelg da gitt!

 9. Maren sier:

  Nå fikk jeg lyst til å gå på konsert og å spise frokost på en balkong <3

 10. regndrope sier:

  Høyrest ut som ei perfekt feiring av at ein er ferdig med tretten år matte. Så mykje herleg på så få dagar.

 11. Elisabeth sier:

  Du inspirerer, vet du det? :)
  Kjempeherlig!

 12. Regnboge sier:

  Teksten og bileta gjorde meg superglad! Og for ein festival det må ha vore, so månge flinke smileartistar! Eg har lyst til å sjå noken av dei live ein gong, kanskje til sommaren. Kanskje.

 13. Synne sier:

  Den prikkete kjolen er kjempesøt! Gratulerer med overstått matteeksamen, for en herlig måte å tilbringe den følgende helgen på. Håper denne helgen også er fin!

Leave a comment
Follow and Like: