September så langt


Og arabisk tar nesten alle timene i døgnet, når jeg ikke danser på et bibliotek og mister alle jeg er med etter tur, når jeg ikke jobber. En lørdag når jeg er ferdig på jobb sitter vi på en flytebrygge på Tjuvholmen med føttene i det kalde vannet og ser på at fremmede mennesker tar årets siste bad. Sola går ned, vi spiser på Illegal, går ut og blir der alt for lenge, neste morgen gjør jeg masse lekser, er på valgvake med noen svenske feministvenninner, ser på at valget i Sverige går delvis til helvete. Det blir mandag igjen, arabisk tar nesten alle timene i døgnet, læreren vår forteller oss gang på gang hvor mye vi ligger etter/hvor mye vi suger/et pedagogisk virkemiddel for å få oss til å svette enda mer/NOT GOOD står det på prøven jeg får tilbake, full av røde streker, det var riktignok røde streker på nesten alle prøvene i den bunken, vi lider i fellesskap, arabisk er fjernt fra alt jeg har prøvd meg på før og jeg vil så himla gjerne få det til denne gangen så jeg gidder ikke å bli psyket ut av NOT GOOD og røde streker og motbakke med en helvetes stigning, får tross alt høre av al ustaadha/ الاستاذة at vi godt kan få det til så lenge vi jobber mye mye hardere enn vi har gjort,så ja; jeg sitter på rommet mitt og skriver ord hundre ganger på rad for å lære meg dem, føler meg som Bart Simpson, drar på jobb. Det er lørdag igjen, jobber og timene flyr, de andre kommer på besøk til St. Hanshaugen og spiser spaghetti på kjøkkenet mitt, vi drar på innflytningsfesten til kollektivet til Rebecca og danser og hilser på andres venner som jeg glemmer navnet til med en gang, blir bedre kjent med de vennene jeg akkurat har møtt, Oslo introduserer meg for så mange oppegående fine morsomme mennesker. Klarer å klemstre høyre hånd i en tung dør og neste morgen våkner jeg med to blå fingre. Klarer ikke helt å skrive, må utebli fra skolen en dag, tyller i meg smertestillende og ligger i senga og ser My Mad Fat Diary. Men arabisk tar nesten alle timene i døgnet, og fingrene blir fort bedre igjen. Har utveksling i Amman til neste høst som gulrot. Neste uke har jeg høstferie og jeg skal ikke gjøre så mye annet enn å repetere. I Oslo. Kanskje se litt mer My Mad Fat Diary. Kanskje arrangere en ny Dere skriver på denne lille bloggen om det er stemning for det. Hva gjør dere for tiden?

23.09.14
13 Uncategorized
_


 1. samovaren sier:

  ah, du skriv så fint. og les arabisk! fyttikatta. imponert. stå på, stå på!

 2. pernille sier:

  Åå, den utvekslingsgulrota høres veldig fristende ut! Høsten din høres også veldig veldig fin og annerledes ut og det er så kult at du går all in for å lære noe så hinsides vanskelig. Creds til deg!

 3. karoline sier:

  jeg jobber hardt med skolen og gruer meg til den nye førerprøven og vil ikke på jobb på fredag og trener himla hardt for å bygge opp kroppen min og hører litt for mye på rolig musikk og er egentlig bare utrolig ensom men livet går jo sin gang, sant.

 4. supermarie sier:

  Du er så flink! Og du skriver så fint. Gulrota høres fantastisk ut, hang in there! Jeg jobber, studerer og går på autopilot. Sliter LITT, men ikke så veldig som deg, høres det ut som. Heier på deg!

 5. tine katrine sier:

  For tiden har jeg skrivet skrivet skrivet. I morgen sender jeg inn et utkast til en konkurranse, og så drar jeg endelig på hyttetur. Gleder meg til å puste inn litt natur.

 6. helt imponert over at du i det hele tatt tørr å begi deg ut på arabisk. jeg prøver å bli venn med en domssamling i kontraktsrett før eksamen om en mnd. nesten deilig å begynne å stresse litt igjen. håper høsten varer for alltid. lykke til med arabisk

 7. Caroline sier:

  Synes du er fantastisk inspirerende og flink (og nydelig). Her i Bergen har høsten og regnet kommet, og det passer meg utmerket.

 8. Runa sier:

  Alt er høst og kaldt og kjipt, men i dag hadde jeg bra dag mellom mange dårlige dager, og det hjelper i hvertfall litt. Og så blir jeg så glad hver gang du har skrivi noe nytt!

 9. Du skriver så fint. Jobber meg i hjel/prokrastinerer meg i hjel selv, men så snart du og jeg har tid la oss ta en kaffe ((:

 10. Maria sier:

  Fy søren, jeg tror virkelig jeg har funnet en ny favoritt i bloggverdenen! Hjelper selvfølgelig at jeg kjenner meg igjen i det du skriver (selv om slett ikke studerer språk. Men en liten del av meg vil alltid lengte dit). Profesjonsstudiet tar all min tid, men herregud så glad jeg er i faget og menneskene og alt. Høsten er fin.

 11. Victoria sier:

  Skulle ønske jeg også gjorde noe sånt som å lære arabisk. Lærer hebraisk men det teller ikke helt.

 12. Amanda sier:

  Du skriver på en så fin måte (: Og dere skriver virket gøy! :D Jeg hadde min siste dag på jobb i går, nå har jeg «fri» og kan gjøre akkurat det jeg har lyst til!

 13. Karoline sier:

  Har for mange og for få prosjekter på éin gong. Skriv bacheloroppgåve i historie (herregud, er på siste og tredje året), skal lese ei skjønnlitterær bok i veka i litteraturvitskap (og eg berre elskar å få lese og det er så bra og kvifor har ikkje eg gjort det før), har eit fag eg ikkje forstår vitsen med, jobbar altfor mykje, søv altfor mykje og for lite, ser nesten berre dokumentarar og friends, sender meldingar og instagrammer på veggiskontoen, leitar etter sommarfuglar i magen over guinness og velta popcorn, og gler meg som ein unge til eg skal på Islandbesøk når oppgåva er levert inn. Draumar om neste år, draumar om livet vidare og eg veit endeleg litt meir. I alle fall om 2015.

Leave a comment
Follow and Like: