Secondhand i København

Slotsholmen
Det begynner jo å bli ganske mange av dere som har spurt etter en guide til secondhandbutikker i København. Jeg har prøvd å skrive den et par ganger (til og med annonsert at den var på vei) men det har alltid blitt litt uferdige resultater og jeg har alltid gitt litt opp på det. Da jeg flytta til København gikk jeg fra å kjøpe kanskje 10% av klærne mine brukt til å finne iallefall 60-70% av det jeg gikk med på bruktbutikker, rett og slett fordi det er så mange bra butikker i Køben. Likevel kan jeg ikke si at jeg kjenner mer enn kanskje 20% av dem. Jeg fant mine favoritter ganske fort og holdt meg til dem, så det er hovedsakelig de jeg skriver om. Siden jeg har oppholdt meg mest i Indre By, Vesterbro og Nørrebro, er det disse bydelene jeg skriver om her. Secondhand shop in Vesterbro

Først og fremst flommer det over av bruktbutikker i København. På dansk blir de kalt for Genbrug, de er styrt av organisasjoner typ Røde Kors og Kirkens Nødhjelp, og har noenlunde samme stil og prinsipper som Fretex-butikkene her i Norge. Man må lete gjennom mye ræl, selvsagt, men den indre seieren man føler når man finner noe fint er verdt det. Du finner spesielt rundt omkring i sidegatene til Strøget i Indre By, i gatene rundt Nørrebrogade og oppover Nørrebrogade i Nørrebro, i Istedgade på Vesterbro og Falkoner Allé i Frederiksberg.

 

INDRE BYKøbenhavn K
København K – Studiestræde 32b
Veldig variert og stort utvalg, mange sko, solbriller og jakker. Folka som jobber der er skikkelig hjelpsomme. Mange morsomme plagg. En venninne av meg fant en gang en bunad som hang på et av kjolestativene.

Wasteland – Studiestræde 19
Wasteland har masse secondhand fra 80- og 90-tallet, levisshortser, syrevaska denimjakker, kamuflasjeplagg, collegegensere og varsity tees. En stor seksjon med omsydde kjoler fra 60/70-90-tallet. De selger også nyproduserte t-skjorter, solbriller og luer. Det kommer ganske mange shoppingturister til Studiestrædet for å kjøpe secondhand, så butikkene i gata tar kanskje litt mer enn de trenger for enkelte ting. Uansett – masse bra klær.

The Second Way, Studiestræde 15
Mye fint. Eksepsjonelt råtten service, men det får man overleve.

Episode – Larsbjørnsstræde 6
To etasjer med kjoler, skinnjakker, levisbukser og shortser, belter, hansker, vesker, sko, skjørt, alt hjertet måtte begjære. Og de tar kort. Hurra!
02
FN 92 – Larsbjørnsstræde 8
Veldig fin og utvalgt vintage. Føles litt som om man har gått tilbake i tid når man er der inne. Har bl.a brudekjoler fra tidlig 1900-tall, en stor samling hårbånd fra 20-tallet (jeg eier et, hihi), hatter og gamle finsko. Veldig hyggelig betjening og et veldig strengt fotoforbud inne i butikken. Dyrt dyrt dyrt, men om du forelsker deg i noe herfra er det helt ekte og helt unikt.

Kongens Klær – Rosenborggade 10
Her har jeg faktisk ikke vært selv (noe jeg angrer på), men ifølge min venninne Regine er butikken en av de beste i København.

 

VESTERBRO274
Genbrug – Vestebrogade 79
En bitteliten hytte smekkfull med kjoler, jumpsuits, skjørt, silkeskjorter og jakker. Man betaler i vekt, hvor en kilo koster ca 250 kr, så vidt jeg husker. Det vil si at du kan kjøpe en silkekjorte til 25 kr, en søt liten sommerkjole fra 60-tallet til 50 kr, etc. Relativt gretten betjening, men det overlever man! Tror kanskje det er favoritten min i hele København.
Prag
Prag Vesterbro – Vestebrogade 98
Prag er litt dyrere enn de trenger, men til gjengjeld veldig gjennomført og trivelig. De har en helt himmelsk samling med kjoler fra 50-tallet og oppover, stativ på stativ med paljetttopper, levisbukser til 80 kr, svimlende mange jakker og sko til salgs. Veldig fint og riktig utvalg.

Røde Kors – Gammel Kongevej 82
Teknisk sett i bydelen Frederiksberg, men men. En klassisk dansk genbrugsbutik, bare at de har valgt ut det de liker best av tøymylderet folk sender til de hver uke, og samtidig beholdt den ekstremt lave prisen. Masse, masse fint.

 

NØRREBRONørrebro
Røde Kors – Nørrebrogade 40
Det samme som Røde Kors i Gammel Kongevej, masse fine skjorter og topper.

Prag Nørrebro – Nørrebrogade 45
Det samme som Prag på Vesterbro, bare nesten enda bedre utvalg.

Twenty – Elmegade 20
En blanding av secondhand og dyrere vintage. Mye fint, noe uoppnåelig og noe som nesten er for godt til å være sant. Det ene plagget jeg angrer mest på at jeg ikke kjøpte gjennom det året jeg bodde i København, kom herfra. Tenk, jeg kunne gått rundt i en puderrosa kåpe fra Burberry forrige vinter. Hadde vært en drøm.

Studio Travel – Blågårdsgade 14
Ganske utvalgt secondhand. Litt dyrt, men fullstendig rettferdig. Selger også nyproduserte skinnsko og uavhengige magasiner.

..

Anbefaler alle å google litt rundt på forhånd om man skal til København, og å ellers bare gå på oppdagelsesferd når man først er der. Det er mange fine små butikker bortgjemt rundt om kring. En ting man bør huske på er at ikke alle butikkene tar utenlandsk visa! Jeg vil anbefale å ta ut penger på forhånd. Det gjelder også når det kommer til kafeer og barer, spesielt de som ligger utenfor Indre By.

Håper denne guiden kanskje er bittelitt til hjelp. Om noen har tips til butikker jeg ikke har nevnt her, legg dem gjerne igjen i kommentarfeltet! God helg!


 1. Caroline sier:

  Takk for bra guide!! Skal muligens en tur til Køben i høst, så en vintageguide er peeeerfect. Og takk for komplimentet ang bloggen min =)

 2. Synne sier:

  Oooh, slike guider er altid kjekke å ha! Denne skal jeg huske neste gang jeg besøker København. Takk!

 3. Malene sier:

  Etter å ha lese om korleis du har hatt det i København gjennom dette året, og kor mykje du har opplevd på så kort tid, har gjort meg forelska i denne litle hovudstaden. Og denne guiden toppa jo heile kaka, så no skal ein billett bestillast så snart som i næraste framtid.

 4. Sine sier:

  O.S.V – SECOND HAND ! amaaaazing

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] bodde i det siste halve året, jeg stakk innom Prag (Vesterbrogade 98), som jeg også skrev om i secondhandguiden jeg la ut i fjor. De har to butikker i København, en i Nørrebrogade og en i Vesterbrogade, og […]Leave a comment
Follow and Like: