Postcard from Spain

VolleyballTropicalCarnivalIce cream girlIce creamPalm treesCousin and brotherCatsAlicanteAlicanteAlicanteAlicanteAlicanteTorreviejaMeCatwalkerPlaya de La Mata
Nesten utelukkende hengt med folk jeg har kjent hele livet/siden de ble født (også kalt for familie). Blitt brunere enn jeg har vært på sikkert ti år (men er jo fremdeles blekere enn de aller fleste jeg kjenner). Lest ut fire-fem bøker. Forelska meg i masse ny musikk. Sovnet med sand i hodebunnen hver kveld.

10.07.13
10 Uncategorized
_ ,


 1. Pernille sier:

  Åhh så fint. Har jeg sagt hvor mye du kler den nye hårfrisyren? Og fregnene!

 2. Maren sier:

  Så nydelige bilder. Og så fin deg!

 3. Karen sier:

  Du tar så fine bilder<3 ser helt fantastisk ut, håper du koser deg masse!

 4. tine katrine sier:

  så fine bilder! sukk, sydenferie… jeg vil også.

 5. Malene sier:

  Så ufattelig fint! Bileta ser jo ut som å ha kome ut i frå ein høgt utdanna fortograf si linse, og teksten ser ut som om å ha blitt kopiert ut i frå ein velkjendt forfattar si bok. Du e flink!

  Men eg har eit canon eos 550, og har veldig lyst til å bli eit hakk forbedra innanfor fotografkunsten. Men eg har googla meg litt opp, og lese litt, men eg følar ikkje noko særleg framgong. Har du noko tips til å sette meg i gong? Det treng ikkje vera så omfattande, eigentleg berre slik at du kan lede meg i ein retning, og så kan eg gå resten ;) Er så kjedeleg å sitte med eit dyrt og proffesjonelt speilrefleks kamera, og så får eg ingenting ut av det… Ikkje eit fint portrettbilete av bestevenninda mi ein gong :(

  • Ashild sier:

   Tusen takk for så fine ord, Malene! Jeg er ikke så god på å gi konkrete tips, komme med skikkelige forklaringer etc, men skal prøve! :)

   Jeg tror det beste tipset for å sette seg i gang er egentlig bare å, ja, sette i gang. Ta med deg kameraet ut og eksperimenter, les deg opp på manuelle innstillinger, prøv ut mange forskjellige ting og se hva som funker. Det finnes masse av tutorials på youtube og internett! Det gir ikke mening i begynnelsen – men etter hvert forstår man bedre og bedre forholdet mellom lukkertid/blender, ISO etc. Jeg har et Canon EOS 450D, med noenlunde samme prinsipper som ditt kamera. Jeg brukte mest autoinnstillinger da jeg nettopp hadde fått det, men da jeg ville bli bedre begynte jeg å bevege meg litt videre oppover mot manuelle instillinger (M) på kamerahjulet. Tv eller Av er ganske okej å starte med – da kan du bestemme enten lukkertid eller blenderåpning også regner kameraet ut resten for deg (mer eller mindre, er ikke helt sikker på dette). Da er det litt enklere å starte med fullstendig manuelle innstillinger etter hvert.

   Ellers er det vel mest å ta med seg kameraet sitt så mye som mulig, følge instinktene og ideene sine, ta seg tid til å planlegge og utføre visjonene sine. Om du har tilgang til Adobe-programmer som Photoshop, Bridge eller Lightroom er det veldig mye du kan gjøre for å gi bildene et ekstra piff. Jeg tar alle bildene mine i RAW – det tok meg en stund å sette meg inn i det, men når jeg fikk det til gjorde det at bildene mine ble mye bedre :)

   Håper dette ikke ble alt for forvirrende. Er ikke noen ekspert på dette feltet, men dette er iallefall mye av hva jeg bruker å gjøre. Om det er noe du lurer på må du bare spørre! :)

 6. Caroline sier:

  SÅ fine bilder!! Liker spesielt godt det med iskremene i skapet, og det i solnedgangen av deg!

 7. Malene sier:

  Åh tusen takk for tips! Du er aller best! No veit eg kva eg skal gjer på i sommar :)

Leave a comment
Follow and Like: