Oslosommeren, uke 1


Klipper en pannelugg og pådrar meg en identitetskrise. Løper trappeløp med Kristina en formiddag og er støl i fire dager etter. Drikker øl nesten hver dag. Er på en hagefest på toppen av en høyde, danser i en kjeller med masse folk jeg ikke kjenner. Faller i en trapp og får et blåmerke som ser ut som en fjern galakse. Låner ti bøker på biblioteket; Murakami, Franzen, Munro. Ser en hel sesong av The Affair i senga. Ser Explosions In The Sky på Rockefeller og innfrir en drøm jeg har hatt siden jeg var 14. De spiller alle favorittsekvensene mine, det føles som å ha kommet hjem etter ni år. Spiser mye ferske bringebær, spiser mye vannmelon, drikker karaffelvis av vann i håp om å gløde litt mer.

Har lyst til å krype inn i et svart hull etter det som hendte i Orlando, mediedekningen, at en homofobisk hatkriminalitet og terrorhandling spesifikt rettet mot LGBTQ-miljøet skal «forenkles» til å handle om IS og våpenlovgivning, å se et slikt narrativ bli spilt ut i TV-segmenter der LGBTQ-aktivist Owen Jones blir overtrampet av nyhetsankere som mener de har en bedre definisjon av hva homofobi er enn han. Det er som å parere ordet feminisme med «ekvalisme», det er som å overkjøre black lives matter med «all lives matter.» Hva i all verden skal man klare å skrive om dette her, hva i all verden er riktig å skrive? Jeg sier meg iallefall enig med dette. Det er en helt kvalm tragedie. Alle tanker og kjærlighet går til ofrene og familiene deres.

Flyr til Molde på søndag for å treffe far og bror, vi skal kjøre oppover langs vestkysten, langt nordover. Vi skal sove i telt, gå i fjellet, spise fersk fisk og oppleve midnattssola for første gang. Jeg tenker å børste støv av kameraet mitt, selv om mobilkameraet mitt fungerer så fint at speilrefleks nesten er overflødig. Komme litt tilbake til de kreative interessene mine nå som arabisk er satt på pause. Ikke at det er satt på pause i hodet mitt, i går natt lå jeg i typ tjue minutter og tenkte ut en fiktiv samtale på egyptisk dialekt. Det er noe Stockholm-syndromsk over det hele. Jeg må holde språket ved like og samtidig ha fokus på nye ting. Jeg har mest lyst til å stupe videre ut i det, planene jeg legger for neste år bærer preg av det. Vi får se. Jeg forsøker i det minste å ta en liten ferie først.

16.06.16
1 Uncategorized
_


  1. T sier:

    I går var jeg på et utested. I dokøen kom jeg i snakk med en fyr, og det var helt okei. Ut av doen kom det to menn. Det var bare en do der, og de kom ut sammen. Han som stod sammen med meg i køa sa til meg «Jeg blir så sint. Vil du at jeg skal sparke han i leggen? Jeg kan sparke han i leggen for deg.» Og jeg ble ganske satt ut, for å være ærlig, men jeg sa i hvert fall at han ikke skulle sparke noen av dem i leggen, for ingenting de hadde gjort hadde plaget meg på noen som helst slags måte.

    Jeg vet ikke helt hvorfor han egentlig ville sparke noen av dem, og han gjorde det jo heller ikke. Jeg fikk ikke inntrykk av at de to mennene var noe mer enn venner, men det betyr egentlig null. Jeg blir bare så vanvittig provosert av at jeg aldri har opplevd at noen har kommentert noe annet enn tidsbruken når to jenter går på samme do, men aller første gangen jeg har opplevd at to menn kommer ut sammen så blir det kommentert på en så voldsomt negativ måte. Ikke OK!

    (Jeg er også litt provosert av meg selv i denne kommentaren for å omtale menn som menn og kvinner som jenter, men det får gå i denne omgangen. Ble mer provosert over det i denne artikkelen: http://www.runnersworld.no/artikler/kan-jenter-alltid-l-pe.htm)

Leave a comment
Follow and Like: