Om å omfavne det kjedelige

«Hvit helg,» sa jeg til alle som tilbydde meg en slurk av ølen sin på skolefestmiddagen på fredag. Syklet tidlig hjem for å bare falle sammen i sengen og våkne av meg selv uten en eneste plan for lørdagen. Og det var deilig å ikke ha en eneste bar eller klubb på kalenderen, å vite at jeg kom til å være frisk og opplagt neste dag, å være litt kjedelig og seriøs for en helg. Så langt har København vært et mylder av alkohol og dundrende musikk og å ikke våkne før om ettermiddagen i helgene, og hvor eventyrlig det enn måtte være, åh. Deilig med fri.
Roses
Så, joda. Mitt første forsøk på å ta ansvar for noe her i livet. Husker jeg gikk rundt og vurderte å få meg en gullfisk i sommer. Husker at alle jeg luftet forslaget for lo høyt. Så det ble roser i stedet. En test på alt jeg måtte ha tatt til meg som blomsterpike for et halvt år. Denne lille skapningen skal vokse seg høy og fin i vinduskarmen min.
Josefine
I formiddag møtte jeg Josefine og tok toget ut til Hillerød. Hillerød er en drabantby utenfor København hvor de har en nokså fin folkehøgskole som heter Grundtvig. «Hva skal vi gjøre til våren?»-spørsmålet prøver å bli besvart, vi prøver å samle så mange svaralternativer som mulig. Kunne virkelig like Grundtvig, etter omvisningen vi fikk. Litt mer klassisk folkehøgskole a la internat, studieturer etc, med en stor deilig park, og flere fag jeg virkelig interesserer meg for. Vi får se hva 2013 blir til, dere.
Laundry
Kom hjem på ettermiddagen og ryddet litt hjemme. Har ennå ikke skaffet tørkestativ, så klesvasken min henger overalt på værelset, som en slags utstilling over garderoben min. Bob Dylan og prikkekjoler. Har egentlig ikke gjort stort annet enn å vaske klær i helgen. To be continued:
Blaagaardsgade
Syklet ned til myntvaskeriet og vasket alle de røde plaggene mine, bestilte en liten pizza Margherita hos det lille italienske pizzeriaet lengre ned i gata og gikk en tur i fine Blågårdsgade imens jeg ventet.
BlaagaardsgadeBlaagaardsgadeBlaagaardsgade
Og høsten var ankommet Blågårds Plass.Blaagaardsgade
Det er så mange fine sykler i København, kan besvime av det.
Pavement
Blågårdsgade av de gatene jeg liker best i Nørrebro. Overfylt av små kafeer, gjenbruksforretninger og internasjonal mat. Det har visst vært litt trøbbel i gata før, men det merker man ikke stort til når man går der. Hentet pizzaen og klesvasken, reiste hjem og så The Great Gatsby (1974-versjonen). Og slik var den helgen.


 1. Frecklenotes sier:

  Ser veldig fint ut i Køben! Har høstferie og bruker anledningen til å drikke rosévin med vennene mine. Neste gang vi gjør det er det nemlig jul. :)

 2. Karen sier:

  høres godt ut. skulle gjort mye for noen dager uten jobb eller andre forpliktelser, det trengs en gang i blant!

 3. Synne sier:

  Skulle ønske jeg turte å ha sykkel her i Bergen, men den hadde vel bare blitt stjålet av en narkoman…
  Høst i Danmark ser fint ut.

 4. marie. sier:

  åå den gata er dritfin, men det var nesten ikke noe åpent da jeg var der og asdfgh

  • Ashild sier:

   I know! Var ikke stort åpent da jeg var der heller i går… men skal tilbake og kikke igjen nå i løpet av uka. Slik en dejlig gade, besøkt den alt for lite de siste ukene.

 5. Ulrikke sier:

  Hvit uke er bra! Jeg har stort sett hvitt ÅR, men nå har jeg drukket to ganger på èn uke. Skrev og postet til og med mitt siste innlegg i likør-rus. Crazy! Men føler meg fin igjen nå, da.
  Flotte bilder. Jeg vil også til København. Heldige Åshild!

  • Ashild sier:

   Hvitt år, så flink du er! Burde jeg virkelig gjort en gang. Og skriving med litt alkohol i kroppen blir ofte ganske så okej! :) Tusen takk. Du får komme deg en tur til Køben!

 6. Hilde sier:

  Vurderer købenstudier hver gang jeg leser bloggen din. Denne byen er nydelig!

 7. Synne sier:

  Haha, digger hvordan danske ord og uttrykk har sneket seg inn i språket ditt!
  Forresten så håper jeg at du ikke synes at det å ikke drikke er det samme som å ha det (eller å være) kjedelig. Man kan heldigvis kose seg minst like mye i edru som i påvirket tilstand. Joda, jeg drikker, men jeg hverken føler meg eller har det kjedelig når jeg ikke gjør det… Håper du finner balansen, slik at du slipper å ha det kjipt de helgene kroppen vil ha alkofri, hihi.
  Nå har jeg ikke vært innom her på en stund, for jeg har ikke fått nett i Paris-leiligheten ennå. Det var koselig å lese alt som hadde dukket opp her inne siden sist!
  Ha en fin uke, Åshild!

 8. Ida Sundae sier:

  Jeg vil ha hvit helg snart, kanskje denne helga? Det er så vanskelig i Paris.. høres fantastisk ut i Køben, frøken. Ser ut til at du koser deg! Jeg er i slekt med Grundtvig ;)

Leave a comment
Follow and Like: