Noen ganger går det fint

four
Noen første skoledager drikker du øl i Kongens Have med sånn halvparten av dine nye medelever om kvelden, noen andre skoledager lærer du det danske tallsystemet med å spille «Maja» på en støvete bar etter en skoleekskursjon til Christiania om kvelden, noen ganger flytter du til en gate hvor det er loppemarked hver lørdag, noen ganger må du forklare uttalelsen på navnet ditt sikkert fem hundre ganger før noen klarer å si det, noen ganger er lærerne dine inspirerende og oppmerksomme mennesker som virkelig brenner for emnet de underviser i, noen ganger møter du så utrolig mange bra folk over forbløffende kort tid, noen ganger svever du over bakken. På noen skoler har de fezd hver fredag og lærere som står i baren. Tiden har flakset av sted, de siste syv dagene har vært utrolig intense og hektiske og fine.
Denmark
Selvfølgelig, den første uka har ikke bare vært enkel, jeg har grått på telefonen hjem til venner og mamma og hikstet at Køben var den dårligste ideen jeg noen gang har hatt, innsett om og om igjen at jeg virkelig er på egenhånd nå, savnet ting hjemme så skrekkelig, brukt litt for mye penger på klær for å distrahere tankene (trøsteshopping er betydelig dyrere, men sunnere og gøyere enn trøstespising), mishandlet leveren min til de grader, hørt på alle de tristeste bergenske sangene jeg vet om og stirret i taket, hatt hjemlengsel, hatt vennelengsel. Og da må man bare åpne øynene, se et større bilde og ta på seg rød leppestift og gå ut.

For noen ganger går det fint, noen ganger vet du at du virkelig har gjort riktig valg for deg selv og livet ditt, jeg føler meg mer og mer hjemme i København for hver dag, jeg kjenner igjen flere gater, hører på musikk imens jeg sykler til skolen, smiler og klarer å holde i gang samtaler på norskdansk med de bak disken på Emmerys og Lagkagehuset, blir kjent med mange superfine nye fra hele Skandinavia og får sommerfugler i magen når jeg tenker på alt som kan skje i løpet av de neste månedene.
Sundown
Det er et eller annet med København som får meg til å føle meg bra – som om jeg er på riktig sted, som om byen har ventet på meg hele livet, at Bergen var første etappe, kanskje Køben skal holde fast ved stafettpinnen en lang strekning før hun overleverer meg til en annen by, kanskje dette er byen min. Vi får se. Jeg er iallefall lykkeligulykkeliglykkelig om hverandre på et helt nytt sted og jeg velger det tusen ganger fremfor å forbli apatisk i en by jeg har kjent hele mitt liv og som ikke kan overraske meg mer.
Photobucket
(UKAS OUTFIIITS. Bruker photobooth som helfigursspeil. Man tager vad man haver!)

Noen ganger går det fint.


 1. Caroline sier:

  Fint skrevet, og København er en bra by! Lykke til :)

 2. Karen sier:

  Som sagt, vet akkurat hvordan det er! Og tro meg, når desember er her kommer du til å være så bitter for at det bare var et halvår.
  Og forresten er du kjempepen:D

 3. pernille sier:

  Du er så fin! Kjenner meg veldig godt igjen i hva du skriver, og jeg velger også lykkelig-ulykkelig i en stor, uforutsigbar by anyday. Men jeg tror København blir fantastisk! Det høres iallefall sånn ut.

 4. Markus sier:

  Utrolig fint skrevet og vakre bilde :)

 5. Milla sier:

  WHAAAAAAAT????? kossen kan eg ha gått glipp av at du e med i creativo????? hurra og velkommen!!!!!!!!!

 6. tine katrine sier:

  så godt å høre (lese) at du trives, selv om det nok er litt vanskelig og skummelt i begynnelsen. håper du får mange bra dager og nye, gode venner fremover.

 7. Sigrid U sier:

  Fine klær! Og det høres bra ut. Køben høres bra ut.

 8. Sigrid U sier:

  her er mitt rom i Oslo: http://utvei.blogg.no/1344961425_det_er_ok__flytte.html
  Jeg sliter litt med å like meg her, jeg håper det ordner seg etterhvert!

 9. Sigrid U sier:

  og herrlighet! Sånn går det når du leser to blogger på en gang, og har vært på forelesning hele dagen.. sorry! Men jeg sliter litt med å like meg bare i Oslo enda det er 3 timer unna hjemmefra og jeg drar hjem i helgene..

 10. Geneve sier:

  Wooooah, elsket gifen! Måtte lagre den fordi den var så fin

Leave a comment
Follow and Like: