Nesten som eg lever


Skriver himla mye om himla mye men legger aldri noe ut. Redd for å bli avslørt og gjennomskuet og alt det der selv om det egentlig ikke er så farlig. Bare vent, snart får dere vite alt. Føler skrivereservasjonen er en murvegg man slår og slår og slår mot helt til den raser sammen. Er iallefall blitt en blakk norsk forfatterspire/pretensiøs nittenåring i København – trøster meg med at nordmenn har gjort det i flere hundre år, kommet til København og tatt til seg inspirasjon og aldri kommet tilbake igjen. Kan danne mitt eget Norske Selskab.

I går var jeg og Sofie på IKEA for å kjøpe pepperkakedeig (de hadde det ikke, herregud, må visst lage den selv), der var det allerede jul og jeg har bestilt billett hjem til jul nå og på lillejulaften skal jeg høre på Home For Christmas av Maria Mena på flyet hjem og faktisk kunne kjenne meg igjen i hva teksten handler om. Og i dag betalte jeg semesteravgiften (ergo blakk) og vips, jeg flyr tilbake til Køben i januar en gang, blir et halvt år til og kanskje jeg da finner ut hva jeg skal studere og alt det der. Måske, måske. Skrev i sommer at jeg skulle la livet leve seg selv og se hvor det tok meg hen, og jeg tror virkelig jeg gjør det også. Ingenting går etter planen men alt går som det kanskje skal være. Våren jeg hadde i Bergen virker flere år unna. De tingene som betød for mye i Bergen virker flere år unna.

(Og PS: Roommaten min skal på utveksling noen måneder og leier ut værelset sitt (møblert). Trenger du et sted å bo i Køben fra januar til mars-april ish? Send meg en mail)


 1. Karen sier:

  Fina! Gleder meg til å lese noen skriverier av deg:*

 2. Synne sier:

  Så kult at du blir frem til våren også!

 3. marte sier:

  Ååå, heldiggris! Hva skulle jeg ikke gjort for å et år i København… Hadde det ikke vært for folkehøgskolen, hadde jeg jammen meg slått til og leid rommet azz. Så bra du har det bra! :):)
  Og igjen; fantastisk blogg! Blir så glad hver gang jeg går inn på bloglovin og The Labyrinthine har et tall inni en parantes :):) Hurra for deg, København og bloggen din!

 4. Maja sier:

  syns du skal legge ut meir av det du skriv. likar så godt måten du skriv på!

 5. herregud, eg kjenner meg så sinnsjukt godt att i det du skriv! planane endrar seg heilt drastisk, og ting som før liksom var så sinnsjukt viktig og skummelt å forlate, det er fleire mil unna. eg er på mange måtar ein heilt ny person, med eit heilt nytt perspektiv og liksom meg sjølv meir enn nokon sinne før. plutseleg veit eg meir kva eg vil ha ut av livet og eg veit at eg ikkje vil forlate roma, men at eg ikkje kan bu her for alltid og at eg sikkert er i utlandet att raskare enn eg kanksje har hatt planar om. men peparkakedeig, det gler eg meg til!

  • Ashild sier:

   Ja, tror vi har vært i noenlunde lik situasjon denne høsten! Det er umulig å vite hvordan ting blir før man faktisk er midt oppi det, og da er det helt andre ting som virker logisk enn hva man først skulle tenke seg. Har fått et helt nytt perspektiv på ting denne høsten og vokst utrolig mye, slik som du også har gjort :) Deg pluss Roma virker så fint gjennom bloggen din. Gleder meg til å se deg i andre land! Og pepperkakedeig. Nam. Beste med jula.

 6. Helene sier:

  Jeg har selv slitt med skrivesperre i veldig lang tid nå, så jeg vet hvordan du har det. Du må bare rett og slett ikke prøve å tvinge den tilbake. Noe jeg pleier å gjøre når jeg har lyst til å gå over til en litt mer kreativ mood, er å sjekke ut KickThePJ og TEDTalks på youtube. To veldig forskjellige ting, jeg vet, men begge funker like bra.

 7. pernille sier:

  Åh så fint. Jeg tror også på det der å la livet leve seg selv, bli revet med og se hva som skjer. Gleder meg på dine vegne over å få være i København et halvt år til!

 8. Oda sier:

  Skriv, skriv, skriv. Vi trofaste lesere elsker det du skriver, ikke sant. Kjenner meg godt igjen i det du nevner om at planer endrer seg fort. For min del er det hvilke universiteter jeg vil gå på som endrer seg fra dag til dag, men det er jo litt greit det også. Å vite at man kan velge litt av hvert om man har greie nok karakterer (jobber hardt med sistnevnte.)

  Ps: Fint bilde, frøken!

 9. julie anett sier:

  Jeg håper du legger ut det du skriver. (Du er fin)

Leave a comment
Follow and Like: