Leseliste sommeren 2016

juni
Tradisjon tro gikk jeg innom en bokhandel rett etter eksamen (i år: Tronsmo) og kjøpte bøker til sommeren. Det ble bare to stykker (Hundedagar og The First Bad Man), etter som at jeg har samlet meg opp en god haug med bøker jeg trodde jeg ville få tid til å lese det siste året (å studere arabisk og samtidig ha et liv… the struggle is real). Mye bestilte jeg etter å ha kommet over denne lista for noen måneder siden, noe fikk jeg til bursdagen, noe kjøpte jeg på innfall imens jeg har vært innom bokhandeler og fått for meg at jeg hadde tid til én bok, iallefall. Uansett. I dag drar jeg til Bergen/Osterøy for noen dager og tar ikke med meg PC-en, men derimot et par bøker, kameraet og sommerplagg (man kan jo håpe), og her er hva jeg har tenkt å lese denne sommeren:

Anja Dahle Øverbye – Hundedager
Miranda July – The First Bad Man
Lena Dunham – Ikke En Sånn Jente
Rachel Kushner – The Flamethrowers
Nicole Krauss – The History Of Love
Chimamanda Ngozi Adichie – Americanah
Tina Thunander – Resa i Sharialand
Zadie Smith – White Teeth

Hva leser dere i sommer?

8.06.15
18 Uncategorized
_


 1. Ingrid sier:

  Så mye gøy! I sommer vil jeg lese Vi ses i morgen av Renberg og Norwegian Wood av Murakami, og forhåpentligvis noe mer som jeg finner på biblioteket eller i bokhyllene hjemme! :) Gleder meg til å lese noe annet enn pensum, heh.

 2. Jeg mangler de tre siste Harry Potter-bøkene (har ikke lest dem før) og så har jeg tenkt å fordype meg i et par-tre-fem Austen-bøker, blant annet.

 3. karoline sier:

  bikubesong av frode grytten.
  og me skal bli omskapte av mariell øyre / jostein fretland.
  og en bok om mental trening
  jeg er ikke så flink til å prioritere dette med bøker, selv når jeg har tid, så setter ikke så veldig høye krav for sommern…

  men har forresten den derre ikke en sånn jente på boklista da, så den må leses. en gang…

 4. Carina sier:

  Jeg har jo liksom planer om å lese 15 bøker i år og jeg er nå på min tredje, så jeg må nok lese masse, masse i sommer. Helt greit! Lena Dunham sin bok har stått og skreket på meg fra bokhylla alt for lenge nå, så den blir med meg til Lisboa neste uke!

 5. Karen Anna sier:

  åh, så gøy med nye bøker, og å ha et mål for hva man skal lese i sommer. går det fint om jeg lager et lignende innlegg? :)
  og det hørtes skikkelig deilig ut å reise bort en helg uten pc. vi er så avhengig av pc for tiden (hvertfall jeg) at jeg føler jeg tar den med overalt. må være flinkere til å legge den igjen hjemme av og til. håper du koser deg og at du får muligheten til å bruke sommerklærne!

 6. Caroline sier:

  Herlig! Jeg leser nå «Noveller i samling» av Ingvild Rishøi, og jeg lukter litt på Haikerens Guide Til Galaksen.

 7. Jessica sier:

  I likhet med Caroline over her, holder jeg også på å lese meg gjennom Ingvild H. Rishøi for tiden. Fantastiske noveller, som anbefales! Ellers skal jeg lese Wuthering Heights, noe Hemingway, Gunnhild Øyehaug, Agnes Ravatn.

 8. tine katrine sier:

  jeg har lest den av lena dunham, eller hørte på lydbok. morsom og helt grei.
  har ingen leseliste, men tenker å jobbe meg litt gjennom bokhylla

 9. susanne sier:

  jeg hadde forventet litt mer av lena dunham sin bok, men den var i det minste underholdende. krysser fingrene for at du blir mer fornøyd enn meg :)

  leser nå: donna tartt – den lille vennen
  leser i sommer: siri hustvedt – denne flammende verden, irvin yalom – creatures of a day, lars saabye christensen – stille lengde, donna tartt – the goldfinch

  kos deg med lesingen i sommer! :)

  • Ashild sier:

   Jeg leste den nettopp ut, og må si meg litt enig! Underholdende, men ikke revolusjonerende akkurat :) grei sommerlektyre! Og Donna Tartt har jeg tenkt lenge på å lese :) Kanskje jeg skal skrive henne på lista. Takk, og det samme til deg!

 10. Pernille sier:

  Åh, elsker elsker boksnakk. Anatomi Montoni er en av favorittbøkene mine, jeg elsket den. Og ei venninne av meg elsker White Teeth, så den har vært på lista mi lenge. Å reise hjem med bøker og sommerklær i kofferten høres perfekt ut (SÅ misunnelig), kos deg masse! Har du goodreads forresten?

  I sommer leser jeg The summer without men av Siri Hustvedt, Late Fragments av Kate Gross og Just Kids av Patti Smith, blant annet.

  • Ashild sier:

   Gleder meg til å lese dem begge to! Ja, jeg har goodreads, men har ikke oppdatert den siden sånn 2012. Heter thelabyrinthine der også tror jeg :) Og gled deg til å lese Just Kids! Den er veldig fin.

 11. Sigrid sier:

  åå, her var det mye spennende! Selv har jeg nettopp begynt å lese Halvbroren av Lars Saabye Christensen, og jeg klarer ikke legge den fra meg – fantastisk bok! Selve handlingen er en ting, men også språket er veldig fasinerende. Lars Saabye Christensen skriver så levende og det er flere avsnitt jeg har stoppet opp og lest om og om igjen. Kos deg masse med bøker og sommerplagg!

 12. Synne sier:

  Åh, jeg har også lyst til å lese The first bad man! Ellers skal jeg lese ei Kurt Vonnegut-bok som heter Galápagos, og selveste To kill a mockingbird, og så tar jeg det litt som det kommer etter det!

 13. Amanda sier:

  Jeg skal prøve å komme så langt inni A Song of Ice and Fire: A Game of Thrones som mulig. Håper egentlig på å bli ferdig sånn at jeg kan fortsette på Harry Potter & Mysteriekammeret (:

 14. Karoline sier:

  Har nett byrja på eit friår og skal mellom all jobbinga lese alt eg kan av litteratur eg ikkje har fått lese medan eg las historie (same problem som du med arabisk): no les eg Erik Engblads Dønninger. Skal kome meg gjennom alle Murakami-bøkene og, men elles har eg berre mange lange lister med uleste bøker frå dei tre siste åra. Så leselista du la ut er lagt i post-it-bunken av alle bøkene som skal lesast!

 15. martine sier:

  så herlig! jeg leser 1984 nå, og skal prøve å få lest espedal (gå. eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv) , rishøi (la stå)og wilde (portrettet av dorian gray) i sommer.

Leave a comment




Follow and Like: