Kbh Kbh Kbh

PosterNansensgadeGRØD
Lørdag startet jeg med å gå bort til Torvehallerne på Nørreport for å spise frokost. Da jeg bodde i København tenkte jeg flere ganger at jeg skulle prøve ut kafeen GRØD – noe så spesielt som en grøtkafé, men tiden strakk aldri til. For noen måneder siden åpnet de sin andre kafé i Torvehallene (originalen ligger i Jægerborgsgade på Nørrebro). Jeg spiste en ganske god grøt som var kokt på eplejuice, med tre slags forskjellige gryn, ingefærsirup, eplebiter, rosiner og linfrø. Litt spesielt, men veldig mettende. Levde virkelig opp til hypen sin. Torvehallene er forresten et av favorittipsene jeg kan gi når det kommer til København – å gå rundt mellom bodene der og plukke med seg kaffe fra The Coffee Collective (Københavns beste kaffe), bakevarer fra et av bakeriene der og frukt fra Brdr Nyholm er en av de beste frokostene jeg vet om – spesielt når det blir varmere i været og forsvarlig å sette seg på benkene utenfor.
Pistoler & CokeDogVesterbroEmilie
Tok 6A-bussen til Vesterbro og gikk en liten tur gjennom mitt gamle nabolag. De som har flyttet inn i leiligheten der jeg og Maja bodde hadde et bonsaitre stående i stuevinduet. Ble sykt imponert, jeg og Maja var aldri gjennomførte nok til å ha et bonsaitre. Etter en stund dro jeg videre til Nørrebro, og delte et kakestykke på Arabica i Blågårdsgade sammen med Emilie, og Selma og Markus som kom litt senere. Både Emilie og Markus har startet opp matblogger som jeg har brukt mye for inspirasjon de siste månedene, Emilie sin heter Tiermat og Markus sin heter På din tallrik.Pomegranade DrinkSineChristineUntitledUntitledkbh_85UntitledUntitledUntitledUntitledkbh_86Untitled
Tilbake hos Nikolai spiste noen av oss middag sammen før det begynte å strømme inn med kjente og ukjente med drinkmikser og vinflasker og sekspakninger med øl utover kvelden. Sinnsykt fint.
UntitledUntitled
Søndag morgen gikk jeg over Dronning Louises Bro, spiste frokost på kafeen der Emilie jobber og gikk en tur oppover Nørrebrogade for å kjøpe med meg vin og ost og quinoa hjem til Norge. Pakket bagen min, bestilte en taxi til Hovedbanegården, klemte Nikolai farvel og en time senere satt jeg på bussen på vei tilbake til Oslo. Nå har hverdagen tatt meg igjen og livet består mest av forelesninger, svindyre pensumkjøp, SiO-kantinene sin smertefullt dårlige kaffe, hårtjafser som fryser til is når jeg går til skolen, men det er egentlig helt okay, for for bare noen dager siden var jeg i København.


 1. June sier:

  Åååh, så alt for fint! Jeg vil til København igjen.

 2. Emilie sier:

  Det er så deilig å bli påminnet om hvor fint København er. Glemmer det liksom litt noen ganger. Blir ekstra tydelig når man har besøk!

 3. Caroline sier:

  Nydelige bilder.
  Alltid hatt lyst til å dra på Grød! Hørt/sett(hallo internett/instagram) så mye bra om det!!

 4. Synne sier:

  Den drinken ser heeelt nydelig ut! Jeg er superglad i granateple – og i grøt, så jeg håper at et ligende konsept kommer til Norge etterhvert. Du er forresten så fin på det bildet med lampen over hodet, det ser ut som at du stråler! God helg!

 5. Luca sier:

  disse bildene var ordentlig hyggelige!

Leave a comment
Follow and Like: