Igaza betyr ferie på arabisk

IMG_20160607_174640
Processed with VSCO with a6 preset
I dag tidlig hadde jeg muntlig eksamen i arabisk, og det gikk veldig, veldig fint. Det er en merkelig følelse; nå er jeg helt ferdig med arabisk for denne gang, de neste to semestrene skal jeg ta en 40-gruppe i noe helt annet og så skrive bacheloroppgaven. Herlighet. Det føles som slutten av en æra: fra å sitte og repetere det arabiske alfabetet høsten 2014 satt jeg nå, fire semestre senere, foran sensor og analyserte en biografisk tekst om Hoda Sharawy før vi skravlet om det gamle livet mitt i København i femten minutter.

Jeg syklet hjem i sola etterpå, før jeg tilbrakte noen timer sammen med Caroline i Botanisk hage. Tok til oss sol, gikk rundt i drivhusene og testet ut nye Handwerk. Etter det gjorde jeg noe så kjedelig som å kjøpe en ny hodepute, de siste ukene har jeg ikke fått til å sove før kl 3-4 om natta. Men i det hele tatt; bare å gjøre slike hverdagslige ting uten å ha studiene liggende i bakhodet. Slik har jeg ikke hatt det siden typ august-september i fjor. Konstant dårlig samvittighet over studiene. Men ikke nå, nå har jeg en hel sommer foran meg.

Jeg gleder meg slik til Oslosommeren, vil omfavne alle klisjeene, være på stranda eller i en park hvert sekund jeg ikke jobber med blomstene, skrive på egne prosjekter og låne høye stabler med bøker på biblioteket. Være turist i egen by. Sykle overalt. Dra steder jeg ikke har vært før. Så dere Oslo-jenter, hvor er favorittplassene deres om sommeren? Trenger tips!

7.06.16
5 Uncategorized
_


 1. Caroline sier:

  Aw, elsk på dette innlegget! Når jeg bodde i nærheten av Oslo var favorittplassene mine Frogner generelt og Frognerparken. Butikken Røtter på Frogner er så fin, og også SebastienBruno med de beste makronene! Elsker også St. Hanshaugen, Ekebergparken, Sognsvann, Holmenkollen, å ta båt ut til øyene, gå tur på Tjuvholmen, det meste på Grunerløkka og også å trikke rundt overalt uten mål og mening.

 2. Anette sier:

  Åååå, så herleg!!! Gratulerer så mykje med fullført år :-)

  Oslo-sommar høyres fint ut. Er veldig lite kjent i Oslo, så har dessverre ingen tips til deg :—(

 3. L sier:

  Oslo-sommer: bade på Sørenga, Sognsvann, Stemmern, Bygdøy, Tøyenbadet, Frognerbadet, Katten – mange av stedene kan man sykle til med bysykkel eller sin egen, og sykkelturen er en del av det, vinden i håret på vei til og fra stranda, håndkleet på bagasjebrettet. Spis is i en park, les en bok på en benk eller på en uteservering mens du venter på venna dine, gå på biblioteket når det regner, gå en tur om kvelden med en podcast eller en skive på øret, se på solnedgangen fra de høye stedene (St. Hanshaugen anbefales). Finn en venn med takterrasse, eller gå på Den gamle skobutikkens nyåpna i Strøget-passasjen, ta en øl eller brus tidlig på kvelden på Stratos og sitt ute på taket av Youngstorget før resten av gjestene kommer og det koster penger i døra (fra 22.00, tror jeg), og hvis du liker quiz (jeg elsker quiz), så må du gå på Månefisken på onsdager klokka sju, utequiz hvis det er sol og lyden av Akerselva mens du lærer nye ting og svarer på det du kan. Kanskje vi ses! God sommer!

 4. Astrid sier:

  Av ting som ikke allerede er nevnt; grille mat og spille kubb i Sofienbergparken, nyte kveldssola i Kubaparken, tusle nedover Markveien og stikk innom Olivier’s. Om du er heldig så blir du ekspedert av han franske som får deg til å smake på mange oljer man ikke har råd til. Spis og drikk i bakgården på Sara, spott B- og C-kjendiser på Angst, dans masse på Fisk&Vilt, gå tur langs Sognsvann, spis blings på Liebling, se improteater på Det Andre Teatret. Besøk museer du har tenkt på, men aldri tatt deg tid til å dra på. Kom deg på Øyafestivalen, der spiser du digg, men dyr vegetarmat og ler av hva enn årets motetrend er, selv om du går med det selv (ifjor; rumpetasker). Se en film på Cinemateket, drikk byens diggeste kakao på Stockfleth’s i Prinsens gt en regnværsdag, dra på Rett Inn og spill favorittsangen din på jukeboksen. Åh, nå savner jeg Oslo! Kos deg!

 5. Karen Anna sier:

  Så utrolig fint at eksamenen gikk bra! Håper du får en helt nydelig Oslosommer <3

Leave a comment
Follow and Like: