I’d rather cry in Copenhagen

Botanisk haveKbhBotanisk have84
Jeg tok bussen i hele natt og nå er jeg i København. Det regner i København men jeg bryr meg ikke, det kan regne så mye det vil men jeg er i København, det kan bli helt forjævligt men jeg er i København, jeg ankom kl 7, låste bagen min inn på en depositbox på Hovedbanegården, gikk ut, forbi Tivoli, hørte to stykker ønske hverandre god morgen på en så hyggelig måte som bare dansker kan, ventet ved lyskrysset før Rådhusplassen, kikket på syklistene ved min venstre skulder, for et halvt år siden var jeg en av dem, jeg syklet fra Vesterbro til Frederikholms Kanal hver dag, jeg går over, går gjennom Strøget, opp langs Larsbjørnstræde, svinger innom en av de kafeene jeg aldri fant tid til å prøve da jeg bodde her, Next Door Café, baristaen er tatovert og piercet og amerikansk og snakker med de foran meg i køen om hvordan han ikke liker å komme tilbake til København etter reiser fordi alle er mye mer hyggelige i andre land, sett slik, tenker jeg, jeg husker de danske vennene mine sa det samme til meg, og jeg tenkte at de ikke visste hvor heldige de var, nå bor jeg i Oslo og det er fint men København slår alt, alltid. Jeg bestiller en americano og en vegetarsandwich, alt i Danmark er rugbasert og økologisk, de kommer bort til bordet med det med nesten en gang og det koster knapt 60 kr. Jeg hører på Best Coast og leser nettmagasiner imens jeg spiser morgenmaden min. Folk begynner å flomme inn på kafeen. De drikker kaffen sin stående fordi det ikke er flere ledige bord, og alle snakker med hverandre og det kunne aldri skjedd i Oslo. Om en time skal jeg bort til Nikolai hvor jeg skal bo de første dagene av oppholdet. Inntil da sitter jeg på kafeen og skriver. Jeg gjør det nesten aldri i Oslo og jeg vet ikke hvorfor. I Oslo har jeg studier og studentøkonomi og en kjæreste og venner som er like blakke som meg og et kollektivrom med en alt for myk seng og et treningssentermedlemskap og NRK Nett-TV. I København er det noe annet, jeg lærte meg å være alene i denne byen uten å lete etter ytre distraksjoner, jeg fant tankene mine og prøvde å kikke inn og skrive dem ned i stedet for å la dem flyte forbi, jeg har alle gatene mine, gatene som er fylt av historier fra et år som var ganske game changing, jeg har det mentale registeret over hvor jeg skal gå når jeg ønsker meg det og det og det. Og selvsagt er ikke København en utopi, det er ingen steder som er perfekte, men jeg elsker virkelig denne byen. Denne byen ble min store kjærlighet da jeg flyttet hit, og jeg tror ikke helt det noen gang går vekk. Selv om jeg ikke bor her mer, og ikke vet om eller når det kommer til å skje igjen. København er ikke en utopi, definitivt ikke, men litt som «Money can’t buy you happiness but I’d rather cry in a Ferrari», «I’d rather cry in Copenhagen.» Ikke at jeg kommer til å grine noe særlig i dag. Med mindre vi snakker om den danske betydningen av ordet. I dag skal jeg ta masse bilder, hilse på et par venner og kjøpe nye sko. Og kanskje danse om natten. Blir fint.


 1. Tiril sier:

  Ha en superfin tur!! Danmark og kbh er amazing <3

 2. Caroline sier:

  Fiiiin tekst <3
  Var i København for to år siden, og likte byen SÅ godt. Ble så overrasket over hvor kul byen føltes, alt som fantes der, og den gode stemningen.
  Kos det videre!

 3. Pernille sier:

  Nydelig tekst og bilder. Har savnet Københavnblogging!

 4. Å! elsker alt ved denne teksten. å den får meg til å ville forlate eksamensforberedelser [noe jeg egentlig liker, kall meg gjerne gal] og ta bussen strake veien selv. ha en strålende dag! eller en fin regnfull en <3

 5. marte sier:

  Å DU FÅR MEG ALLTID TIL Å FÅ LYST TIL Å FLYTTE TIL KØBENHAVN. Elsker den byen. Og bloggen din! Kos deg masse!

 6. Gitte sier:

  For en fin tekst! I sommer skal jeg til Danmark i bryllup og for å feire moren min. Tror det blir skikkelig bra – gleder meg masse.

 7. Amanda sier:

  København er virkelig en fantasisk by!

Leave a comment
Follow and Like: