H A M B U R G

HamburgHamburgHamburgHamburgHamburgHamburgHamburgHamburg
Hamburg, jeg hadde en dag, jeg brukte den godt, skrev en liste over hva jeg skulle bruke dagen på og gjorde nøyaktig det. Gikk av toget, slang sekken min inn på hostelrommet, hilste på de jeg delte rom med, to Sheldon Coopers og et svært lukket italiensk kjærestepar, konstaterte for meg selv at jeg kom til å ride solo i dag også, sa «have a nice day» og satte meg på metroen opp til St. Pauli og Sternschanze. Og der ble jeg hele dagen; der hadde jeg sikkert oppholdt meg hele tiden om jeg hadde vært der lenger også. Det var lunt og fredelig og fint, litt rufsete i kantene, men med et godt hjerte. Tusen takk til Ina for tips. Noe av det beste var Planten und Blumen, en stor botanisk hage med en masse ville kaniner og tenåringspar luskende rundt i buskene. På vei tilbake til sentrum gikk jeg forbi et tivoli som var på hell, sjekket ut havnen, kjøpte med meg takeaway og en flaske club mate og blogget på hostelpc-en før jeg stupte i seng.

Neste dag satt jeg på toget til København, et fullstappet tog hvor jeg måtte stå i en time fordi det var overbooket, allierte meg med noen australske backpackere, klarte å kapre noen seter til sist, snakket litt om prisnivået på europeiske byer men brukte mest tid på å slumre med siste rest av podcastsamlingen, nest siste etappe av reisen, så var jeg i København, som jeg skrev om tidligere, slo ihjel noen timer, så fløy jeg hjem, ble hentet av J på Oslo S, endelig hjemme igjen. To dager senere var jeg tilbake på jobb.

Og av byene jeg besøkte på interrailturen er det Hamburg jeg ikke klarer å slutte å tenke på. Hadde ikke forventet det. Men sånn er det. Jeg så kanskje 2%, men ble forelsket. FOR en by. Damn.

28.09.14
4 foto, reise, Uncategorized
_


 1. Maria sier:

  Tenkte jeg skulle ta meg en tur til Berlin neste sommer, men kanskje det blir Hamburg istedet! Virker som en super by hvis jeg skal dømme fra bildene (og teksten, selvfølgelig), hvertfall :) Dro du alene?

  • Åshild sier:

   Både Hamburg og Berlin er dritbra! Det er bare to timer med tog mellom dem, så man kan foreksempel slå to fluer i en smekk og tilbringe et par dager i Berlin og så i Hamburg. Det har jeg veldig lyst til å gjøre en gang :) Men ja, Hamburg anbefales veldig. Jeg dro alene den siste biten av interrailturen, noe som egentlig var ganske okej. Men om man drar alene, tror jeg nesten det er bedre å ha lengre tid i hver by. Jeg bodde på hostel, og om jeg hadde vært der lenger tror jeg det hadde vært enklere å bli kjent med folk :)

 2. Synne sier:

  Hamburg virker å ha personlighet, altså! Må definitivt dra dit en gang!

 3. Så tøff du er som reiser alene! Håper at jeg kan komme meg på en liten mini ferie snart selv.

Leave a comment
Follow and Like: