Første desember

Les sylphides, featuring Marguerite Gontcharova, Galina Razoumova, Anna Volkova, Phyllida Cooper, Therese Moulin and Sonia Orlova, [3].
Første desember i København. Tanten og onkelen min var her en tur og jeg skulle møte dem på hotellet deres i elleve-tida for å hente noe. «Vi har med oss noe hjemmefra,» skrev onkel til meg på facebook noen dager før. Jeg tenkte for meg selv at mamma sikkert hadde stukket til dem den tradisjonelle flaxkalenderen min, eller fortalt dem om den gamle skrivemaskinen til besta som jeg gjerne ville ha på skrivebordet mitt i Køben. Jeg sto opp, spiste frokost og sminket meg, syklet til hotellet deres i Indre By og satte meg i lobbyen for å vente. Det var ikke mange der ennå, folk flest satt og spiste frokost. En hengslete tenåringsgutt i rutete flanellskjorte kom gående mot meg. «Herregud, han ligner vilt mye på lillebror,» tenkte jeg og rynket brynene. Og akkurat i det jeg så gliset hans, reguleringsgliset, smilet som involverer hele ansiktet, det smilet som ligner mitt og samtidig ikke, så jeg pappa komme gående bak ham. Jeg holdt på å svime av.

Vi gikk rundt i julelandskapet i Tivoli om formiddagen. Varmet oss på kakao med krem og spiste æbleskiver, vant poletter i bodene som vi glemte å bytte om til bamser, jeg ble med lillebror på berg- og dalbanen (himla kaldt og malplasserende å gjøre om vinteren, men åh så gøy fremdeles). Vi spiste lunsj på Gråbrødretorv, jeg viste dem skolen min og pekte på arkitekturen jeg hadde lært om på skolen imens vi gikk rundt i byen. Beundret lysekronene i Det Kongelige Teater med et glass cava i hånden og så ballettkompaniet deres danse Tchaikovskys «Tornerose» om kvelden. Det var virkelig den fineste, beste lørdagen siden jeg flytta til København og den vakreste overraskelsen noen kunne ha gitt meg. Er så utrolig takknemlig. En hel dag med to av de jeg er mest glad i. Neste dag spiste vi frokost sammen før de skulle fly tilbake, jeg klemte dem hardt og lenge farvel og syklet hjem gjennom et København var melkehvit etter sneen som hadde falt den natten.


 1. Synne sier:

  Åh, slike overraskelser er kanskje det fineste som finnes.

 2. Karen sier:

  Ååh, æbleskiver! minner meg om danselæreren min på Numedal<3
  Hørtes ut som en kjempefin første desember:)

 3. Tine Katrine sier:

  Å, for en koselig overraskelse og flott start på desember!!

Leave a comment
Follow and Like: