f f f f fredag

01
På fredag hadde jeg sangskrivning på skolen. Jess, det faget som traumatiserte meg mest i høst var det eneste jeg tok igjen i år, herregud. Jeg hadde nesten mista stemmen min og helte i meg bøtter med grønn te, fikk en løsrevet avisside jeg skulle skrive en sang ut av og puslet med gitaren og min nærmest ikke-eksisterende sangstemme det noen timer. Fremførte en sang for de andre i klassen og det gikk ganske så fint. Etter skolen gikk jeg litt rundt for å se etter kostyme til karnevalet som skulle være på Borups den kvelden.
02
Jeg var nokså usikker på hvor jeg skulle finne noe som kunne passe til «visjonen» min om hvordan kostymet mitt skulle være. FN.92 er en vintagebutikk jeg har gått forbi drøssevis av ganger men aldri våget å stikke innom, av den instinktive grunnen «alt for dyrt og alt for fint». Den ligger i Larsbjørnsstræde, i samme gata som fine Episode, som er en gigantisk secondhand-butikk med masse levisshorts og flanellskjorter, litt mer innenfor min komfortsone. Men joda. Trakk pusten dypt og gikk inn i en helt fantastisk fin verden fylt med hårspenner fra 30-tallet, skjøre brudekjoler og smellvakre kjoler som alle var mer enn femti år gamle. Den eldre kvinnen som jobbet der hadde rød glitterleppestift og fortalte om kjærligheten for gamle kjoler imens jeg prøvde på kostymealternativer og fortalte om kjærligheten for København og skriving. Jeg gikk ut i Larsbjørnsstræde igjen en halvtime senere, med noe nesten hundre år gammelt med meg og et hjerte som banket litt fortere enn normalt.

(spol fram noen timer)
102426
Jeg elsker temafestene vi har på skolen min, alle gjør seg så flid med kostymene sine. Det er bare inspirerende å kunne gå til et slik sted hver ukedag i en så fin by. Bra kreative mennesker, altså. Virkelig.14
Meg og Iben, som nokså tilfeldig dukket opp i matchende kostymer. Stumfilmskuespillerinnen/flapperjenta fra 20-tallet og en nokså kjekk ung mann. En gang i løpet av formiddagen hadde jeg begynt å innbille meg at jeg kom til å miste stemmen helt før karnevalet, og skrev ut intertitles med setninger som «SKÅL!!!» og «Cool story bro, changed my life» som jeg skulle holde opp som kommentar hver gang noen sa noe til meg. Ble selvsagt bedre i halsen til da, kunne fullføre hele setninger uten å høres ut som en 100-åring, og den første kommentaren jeg fikk på kostymet var «erru en sirkushest?». Utpå kvelden la jeg fjærpryden fra 1920 ligge låst inne i skapet og danset på Kjøttbyen med fine folk. Dagen etter flyttet jeg og Maja inn i den nye leiligheten, feiret med cava og pizza og vin og noen gode venninner og reiste ut på Vesterbroeventyr med brå vendinger her og der. Søndag spiste vi middag på Ikea og kjøpte kjøkkenutstyr. Det har vært en av de fineste helgene noensinne. Takk for meg.


 1. pernille sier:

  Herregud så fint. Herregud så fin.

 2. Synne sier:

  Åh, dette ser og høres helt formidabelt ut! Jeg elsker kostymefester når folk gjør seg flid. For en god idé å lage stumfilm-replikker, og for en aldeles nydelig hodepryd!

 3. Maren sier:

  Fantastisk! Jeg er glad du har det så bra. Og du var SÅ fin i kostymet ditt.

 4. Ida Therese sier:

  Fantastisk kostyme! Likte plakatene^^

 5. Katrine sier:

  Cool! Fantastisk fin blogg:) Ny leser her, så et lite spørsmål: Hvilket kameraobjektiv bruker du?

  • Ashild sier:

   Hei Katrine! Tusen takk, og så hyggelig at du har funnet veien hit! Jeg bruker standardojektivet som følger med Canon-kameraene, 18-55 mm, og noen ganger bruker jeg 50mm-objektivet med f:1,8. På bildene i dette innlegget har jeg brukt standardobjektivet :)

 6. Nora May sier:

  Åh, høres ut som en fantastisk helg! Temafester er det fineste som finnes

 7. Kake sier:

  Å så herlig! Temafester er så koselige! Og wow, du så nydelig ut i kostymet ditt! <3

 8. Ashild sier:

  Tusen takk for så fine kommentarer! Dere er best.

Leave a comment
Follow and Like: