Dere skriver: Den fineste sangen
Dere skriver: Den fineste sangen – Spotify


Det er uten tvil «Don´t panic» av Coldplay. Første gangen jeg hørte den var på et tidspunkt hvor jeg virkelig hadde behov for motiverende ord, og det siste som blir sunget i sangen er rett og slett fantastisk optimistisk og sant.

«Oh all that I know
There’s nothing here to run from
Cause here
Everybody here’s got somebody to lean on»

– Oda


Life is beautiful av Vega 4. Det var en venn som viste meg sangen for en stund siden da jeg hadde det litt tungt. Sangen fikk meg til å se fremover og sette pris på de små tingene i livet. Stoppe opp og bare ta en pustepause.

«Life is beautiful, but it’s complicated
We barely make it
We don’t need to understand
There are miracles, miracles.»

Og når du først bestemte deg for å lage en liste på spotify så er det typisk at sangen jeg elsker ikke er der, den har heller ikke en egen musikkvideo på youtube en gang.. Håper du sjekker den likevel, den er verdt å høre minst to gang.
– Kake

Unintended av Muse, uten tvil. Jeg er så himla glad i den sangen! Jeg har sett Muse live to ganger nå, i Oslo og Denver, og begge gangene hadde de kuttet Unintended fra konserten, selv om de spilte den på andre turne-stopper. Litt skuffa, men jeg gir ikke opp før jeg får sett den live!
-Nina

Denne er så frykteleg vanskeleg, for som alle veit; det er enorme mengder fantastisk musikk i verda. Men eg må nok dra fram den låta som gjorde at eg fallt pladask for favorittbandet mitt Madrugada. Terraplane heiter låta, og den opna ei heilt ny verd for meg. Kor klisjéfyllt det enn må høyras ut, så er det faktisk sant, det var starten på min musikalske identitet. Låta har på ingen måte lyrics som treff ein i hjarta, eller ein melodi som er så catchy at ein berre må danse eller blir lukkeleg av å høyre den. Tingen er at fem år etter eg høyrde låta fyrste gongen har eg framleis problem med å forstå kva den kan handle om. Teksten er så enkel, men så abstrakt og open at den kan handle om alt, eller kanskje ingenting. Sivert Høyem visar seg frå ei side vi aldri har sett verken før eller etter, og teikn frå den djupe sensuelle stemma han er så kjend for er ikkje tilstades. Her har vi faktisk ei låt som er alt anna enn Madrugada, alt anna enn Sivert Høyem, og alt anna enn det eg likar så godt ved den mannen og det bandet. Likevel er det den låta som har truffe meg mest nokon gong. Den er så fin den songen, at eg grein fyrste gongen eg høyrde den, og det hender framleis at eg grin litt når eg høyrer den, berre fordi det er så sinsjukt vakkert.
– Ida Marie
spring 6/6
You found me – The Fray. Fordi jeg kan høre den om og om igjen uten å bli lei. Den har vært min favoritt sang siden den kom ut. Jeg blir forelsket vær gang den spilles. Jeg bruker den som ringetone og alarm, og smiler hver gang den kommer. Selv også om morgenen. Uten tvil min sang.
– Ann Helen

Det finnes så vanvittig mange fine sanger, som er fine på hver sin måte fordi de handler om forskjellige temaer og blir sunget av forskjellige vokalister, som er flinke på hver sine måter. Den sangen jeg har et sterkest forhold til er Decode av Paramore. Av og til elsker jeg dens betydning, av og til hater jeg den for alt jeg assosierer den med. Det er et hat/elsk-forhold, men det er kanskje også de sterkeste forholdene som finnes.
– Sandra
sky descends and walks in the woods beside our house
Jeg har mange sanger jeg elsker. Men jeg har en favoritt, tror jeg. Dust in the Wind av Kansas. Noe med den sangen er bare elskbart. Kontrast til de fleste sangene deres. Det er noe med 70-tallet. Ahh kunne hørt på denne sangen i flere timer.
– Saemmerhoff

Det er så mange sanger jeg elsker, men den jeg liker aller, aller best er «Stand by me» med Ben E. King og slik har det vært siden jeg var ti år. Jeg er utrolig glad i den sangen, det er noe med melodien og teksten som bare får meg til å smile uansett. Samtidig er jeg flink til å ikke lytte for ofte til den, det blir mer at jeg lytter til den en gang i blant bare og derfor føles den hele tiden ny på en måte. Dessuten elsker jeg Timon og Pumba-versjonen av den sangen, den musikkvideoen med dem <3 Mest pga. froskene!
– Karoline
*hot balloon
Hm… Eg trur min absolutte favorittsang er «If a song could get me you» av Marit Larsen fordi det var ein av dei fyrste songane eg og Tor høyrde på saman og automatisk likte begge to. Og så gjekk me på konserten hennar, og når ho sang den songen trakk Tor meg nær seg og sang lågt inn i øyra mitt mens ho sang. <3 F
-Karin

Vanskeleg. Eg har mange. Men om eg berre skal nevna ein så må eg nevna Heart Of Me av Carpark North. Forget Her av Jeff Buckley er så tett på andreplass at eg måtte sei den og
-Maria
Abyss walks with me [4]
Vel.. jeg liker mange sanger og hører på nesten all musikk som eksisterer på denne jorden. Det er samtidig få som treffer meg rett inn hjerteroten, og som får meg til å gråte. Demi Lovato sin Skyscraper gjorde det. Det er fordi teksten rett og slett snakket til meg og jeg kjente meg sånn igjen.
– Mathilde

Vanskelig å si kun en sang, men den første jeg kommer på nå som er en slik stemningsfull sang jeg bare kan sitte og sippe te til uten å tenke over at jeg ikke gjør noe, det er «Forrest Gump Suite» av Alan Silvestri. Så utrolig vakker. 9 minutter med en fredfull tankestund.
– Ohush

Åh, vanskelig! Men en av de fineste sangene jeg vet om er Yellow av Coldplay. Vet ikke hva det er med sangen, den er bare så utrolig fin.
-Anne
hearts hunger
Jeg bytter favorittsanger hele tiden, men den fineste akkurat nå er Somebody that I used to know av Gotye. Først og fremst falt jeg for musikkvideoen; intensiteten i uttrykket hans, de pene øynene, hvordan de nakne kroppene males litt etter litt.., så kommer stemmen, melodien og teksten, som er så vanvittig sann! Når man slår opp med noen, blir den personen som oftest bare en person man pleide å kjenne. Heldige meg skal se Gotye LIVE i Paris om noen uker… weeee!!!!
– Ida Sundae

Å, Temporary dive av Ane Brun, elsker alt av Ane Brun. Hun skriver helt fantastiske tekster og nydelige arrangementer. Jeg faller mest for stemmer og stemninger, og liker derfor i tillegg veldig godt Lesson Learned av Ray Lamontagne, Detlef Schrempf av Band Of Horses, Wolfes av Phosporescent, og alt av Bon Iver, men kanskje spesielt Flume.
– Eirin
April 2010
7! av Moddi. Etter jeg hørte den første gang måtte jeg drive og ringe folk for å fortelle dem hvor vakker den var. Det er en sånn sang som får alt til å falle litt på plass inni meg og verden gir littegrann mer mening i minuttene den varer.
– Jenny

19.02.12
9 dere skriver
_


 1. Ida Sundae sier:

  <3

  hihi elsker den lille animasjonen av deg nederst som du bytter hele tiden. du er så søøøøt!

 2. veronic mike sier:

  nydelige sanger. jeg hadde ambisjoner om å skrive jeg også, begynte, glemte det bort da jeg overanalyserte alt jeg skreiv. Skulle hvertfall skrive at off to the races var favorittlåte atm, og at poisen oak er favoritt of all times, tror jeg. Eller yann tiersen. eller… altfor mange fine. takk for flott spilleliste daaa!

 3. Karin sier:

  Awe, min song kom ikkje med på Spotify-lista =(

 4. Åshild sier:

  Ida Sundae: Åh, du er en skjønning selv! Takk <3
  Veronic Mike: Ser den! Så fine sanger du har som favoritter :) Håper du blir med en annen gang!
  Karin: Beklager, gikk visst litt fort i svingene da jeg lagde spillelisten. Den skal være der nå :)

 5. emma sier:

  for en fin liste, takk! elsker musikkanbefalinger.

 6. Maria sier:

  eg likar så godt denne spalta di:) får td. monge nye fine sangar å høyra på:)

 7. Synne sier:

  Oi, nå har jeg gått glipp av en del siden jeg kom hjem, merker jeg – for en god greie, å spørre om hvilke sanger som er finest og hvorfor man synes det! Bonus med spilleliste, hoho!

 8. Cecilie sier:

  Digger denne serien med innlegg! Kjempegøy konsept :) Man kan bli så godt kjent med et menneske når de svarer på dette spørsmålet. Det er jo nesten sprøtt hvor mye musikk betyr for oss..

Leave a comment
Follow and Like: