Dere skriver: #9

(Det er så lenge siden jeg har hatt en «Dere skriver» nå. Flere av dere vet vel kanskje ikke hva det er lengre? Jeg stiller et spørsmål, så kan du la tankene fly og svare i kommentarboksen. Noen dager senere legger jeg ut svarene i et innlegg, og linker til de ulike forfatterne; blogg, twitter, tumblr, helt anonym, det du selv vil. Jeg har tidligere spurt om f.eks hvor dere ville være i 2022, hvilken film dere er mest glad i, hvilket sted dere vil besøke før dere dør. Her kan dere lese flere, og her står det mer om hva konseptet går ut på.)

Dere skriver: #9
Søndagens spørsmål er så enkelt som «hva gjør deg lykkelig?» Hva får deg til å tenke at livet er fint, hva får deg til å sveve, hva prøver du alltid å få plass til i hverdagen? Hva tenker du om lykke – er det enkelt, vanskelig, hvordan kan man oppnå det, hvor finner man det? Fortell.

15.07.12
17 dere skriver
_


 1. Synne Larsen sier:

  Det er mye som gjør meg lykkelig, og det meste av det er småting, noe som gjør det ekstra fint. Om jeg våkner til at solstrålene kikker inn gjennom vinduet blir jeg lykkelig. Sollykke kan vare gjennom hele dagen. Å lese en god bok, en ny oppdagelse eller en gammel favoritt, gjør meg lykkelig. Den perfekte tekoppen gjør meg lykkelig. Et smil fra en fremmed eller en fin dialekt gjør meg lykkelig.

 2. Kathleen sier:

  I dag gjør meg lykkelig! Jeg har vært ute og løpt, vært på stranden og bada og spist is med min beste venn, drukket øl med veninner på brygga, spist grillmat med familien, kyssa på en glad kjæreste, og nå skal jeg snart på kino med brødrene mine og se en film jeg gleder meg til. Etterpå skal jeg ta bussen hjem og legge meg i senga ved siden av kjæresten min. Sånne dager, sånne dager kan man ikke få for mange av!

 3. tone sier:

  andre mennesker gjør meg lykkelig. jeg fungerer ikke alene, jeg må ha andre. når jeg er med andre mennesker som jeg er trygg på, vi gjør noe fint, jeg kan slappe av og være meg selv blant mennesker jeg beundrer og er glad i, og jeg føler at jeg hører til, det gjør meg lykkelig.

 4. Gjenforeninger gjør meg lykkelig. Om det så er min mor jeg ser igjen etter en altfor lang ferie, eller kjæresten min etter et par dager uten, eller venner og venninner, eller familiemedlemmer, eller nye mennesker som skal få en spesiell plass i hjertet mitt etterhvert. Jeg elsker den følelsen når man ser personen igjen etter en lang stund. Smilet som du ikke kan unngå, hjertet som hamrer så fort den kan og kroppen som nesten ikke kan kontrolleres. Den vil være nær den andre kroppen så fort som mulig. Kysse, klemme, hoppe og hyle. Det er en av de beste følelsene som finnes.

 5. Ida sier:

  Jeg er ofte lykkelig når jeg er ute på sjøen. Å sitte forran i båten, med vind i håret, solbriller og en tykk genser for ikke å fryse. Da føler jeg ofte at livet er fantastisk, fordi jeg bare kan være, og ikke trenger å bekymre meg for noen ting.

 6. Ida Marie sier:

  Billy Bird av Jared Mees & The Grown Chirldren gjer meg lukkeleg idag, sjølv om den er litt trist eigentleg. Andre ting som alltid gjer meg lukkeleg er gode konsertar, å bli fin på øl og vin med bra folk, å gå på fjellet med min far, å lese bøker som får hjernen til å spinne, å vere forelska, å reise. Fine ting. Det gjer meg lukkeleg at det er så mykje som gjer meg lukkeleg.

 7. Malene sier:

  Lykke er ei glede og ein følelse. Det er så mykje som gjer meg lykkeleg her i verda. Kaizers Orchestra for eksempel; frå ei kjellarstove i Bryne til eit av verdas beste live band. Musikken deira gjer meg glad, måten dei formulerar ord, og historia om korleis dei oppnår. Eg vert og lykkeleg når eg ser fine ting og kan festa det i kameraet, høyrer ord og kan skrive dei ned, luktar nypressa kaffi om morgonen, ser skattar på bruktmarked, les bøker som tar meg til ei anna verd, joggar i pøs-regn, ser på solnedgongen, filosoferar over livet, observerar alt frå a-å, og faktisk har evna til å nyte augeblinkar. Og at eg lev i eit fellesskap prega av fred. Det er så mykje som gjer meg lykkelig! Livet er fint :)

 8. Caroline sier:

  Jeg er lykkelig når jeg slipper alle ting som bekymrer meg, og bare slår en ring om dagen i dag.

 9. Sigrid U sier:

  Jeg har en gave, og det er at jeg alltid tror at gresset er grønnest på min side (strengt tatt er det vel kanskje noe jeg har lært meg). Jeg tror lykke handler litt om forutsetninger, men mest om fokusering. Jeg fokuserer på de fine tingene i livet, og ikke minst omgås jeg mennesker som gjør meg glad. Itillegg ser jeg på lykke som noe spirituelt og er egentlig en lite materialistisk person når de primære behovene er dekket (eks: jeg tror ikke jeg eier en eneste merkebukse). Det mener nemlig jeg at mange gjør feil, verdsetter (ubrukelige) ting nesten like mye som latter og kjærlighet.

  For vanlige, friske mennesker tror jeg ikke at lykke er noe problem å oppnå, det er i vanskeligere tider med for eksempel sykdom at det blir vanskelig og da handler det iallefall om fokusering og tankegang.

  Men spørsmålet var vel egentlig hva som gjør meg lykkelig! Og på det svarer jeg relasjoner. Gode relasjoner til familie, kjæreste og venner er gullgullgull verdt!

 10. tine katrine sier:

  jeg tror lykke egentlig er ganske enkelt, folk gjør det bare til noe vanskelig. bare følg hjertet og drømmene dine, så er det ikke noe problem.
  det som gjør meg lykkelig er varme vårdager i parken, mennesker jeg føler meg trygge på og kan snakke om alt med, dra på kino og se den filmen man har gledet seg til så lenge, prøve en ny oppskrift, kjøpe billetter til en ny reise, hilse på hunder på bussen, dager hvor jeg våkner opp uten utmattelse og smerter, lese ferdig en god bok, få et brev i posten (og skrive et skikkelig bra tilbake).

 11. Ida Sundae sier:

  Det med lykke er for min del veldig sammensatt. Ikke bare må jeg ha gode venner, familien og kjæresten rundt meg, men jeg må føle at jeg bidrar på en eller annen måte – at jeg har gjort en god jobb eller skrevet noe jeg er fornøyd med. I tillegg blir jeg ekstra lykkelig om sola skinner, når jeg reiser til et nytt sted eller når jeg skal se en favorittartist på konsert. Da kiler det i magen.

 12. Sandra sier:

  Jeg er lykkelig når jeg får til noe jeg har jobbet lenge for, oppdager nye og bra sider ved meg selv jeg ikke visste eksisterte, får et kompliment, har en god samtale eller har latterkrampe med vennene mine. Merkelig hvor kort tid denne lykken varer. Derfor er det om å gjøre og få så mange bra, små øyeblikk som mulig.
  Forskere sier man ikke kan være lykkelig mer enn 3 måneder av gangen. Som regel oppstår det når man er nyforelska. Det skjønner jeg godt, men den lykken tror jeg er litt sjeldnere.

 13. Synne sier:

  Lykke er noe stort og subjektivt, samtidig som det er noe lite og universelt. En selvmotsigelse, egentlig! Lykke kan ikke forklares, tror jeg. Likevel er jeg lykkelig stort sett hele tiden. Jeg smiler, sånn for det meste, uten noen konkret grunn. For meg handler det om å glede seg over de små tingene og om å ha det bra. Bra med seg selv, bra med folk rundt seg, på stedet man bor og med tingene man gjør. Å leve livet slik jeg vil, det er vel det som gjør meg gladest av alt. Tenk, så heldige vi er, vi lykkelige.
  —–
  Ny blogg: http://www.etdrysskanel.wordpress.com

 14. Sara Louise sier:

  før tenkte jeg at det måtte være helt spesielle momenter i livet, som når du får se ditt førsteføttebarn etc…

  ..men jeg lærte en gang av en ganske klok eldre mann, at man kan se på hverdagen på ulike måter, enten se etter helt spesielle øyenblikk (vente..vente..høye forventninger), eller se de små øyeblikkene hver dag, de små flotte bildene i livet, å kunne sykle gjennom tåka, barnelatter, se de du er mest glad i, pene menn, kaffekopp om morgenen, fesrske tomater og caffee mocca…

  ja det var vel det, Åshild du har verdens fineste blogg.

 15. Nora May sier:

  Å vite at det er flere bøker i serien du leser, plukke blåbær på fjellet og spise dem, gamle ektepar som fortsatt holder sammen, barnelatter, hjemmelaget vaniljeis og uventede komplimenter er bare et fåtall av de tingene som gjør meg lykkelig. Jeg tror at lykke er to forskjellige ting: den kortvarige som gjør deg glad og fornøyd en liten stund – som en kopp te, perfekt vær eller en fin date, og den langvarige – som forelskelse, å oppleve en ny plass eller bare den konstante lykken man har når livet er fint som det er.

  Jeg har lært meg å nyte de små tingene. Og da opplever jeg lykke flere ganger daglig, det er summen av det som gjør meg lykkelig.

 16. Ingvild sier:

  Jeg er lykkelig når jeg kan være meg selv og gjøre det jeg vil! Å glede andre mennesker, inspirere og få andre til å smile – det gjør meg VELDIG lykkelig! Dessuten blir jeg genuint glad når jeg går ut i vinterklær og oppdager at himmelen er full av vakre, små stjerner som blinker.

  Så fin blogg du har! Har aldri vært her før, men de blir nok flere besøk herretter…!

 17. Anonymous sier:

  Det er mange ting som gjør meg lykkelig. En uventet telefon eller invitasjon. Ei god bok som jeg aldri vil skal slutte. Tv-serier og filmer som får meg til både å le og gråte. Gode samtaler med bra mennesker. Når jeg oppnår noe og klarer å være stolt av meg selv. Det som kanskje gjør meg aller lykkeligst er å få være ute i naturen og bare være. Når jeg føler at jeg er en del av det store bildet og at jeg har en funksjon. At jeg hører til!

Leave a comment
Follow and Like: