Dere skriver: #7

dere skriver #7dere skriver #7
2022 kan virke som et helt liv unna. Mye kan skje i løpet av ti år! Bare tenk på hvor mye du har opplevd siden 2002! Frem til 2022 er det 3650 dager. 520 uker. Ti somre, ti julaftener, tre bachelorgrader eller to mastergrader, himla mange år med reiser og opplevelser og realisering av drømmer, et mylder av bøker og sanger og filmer å elske, konserter, ti nye år med nye løfter, kanskje du møter den du skal være sammen med resten av livet, kanskje du får barn med dine ansiktstrekk eller redder et med helt andre ansiktstrekk fra et annet liv, kanskje du flytter til andre land og lærer deg nye språk? Ingen vet, alle kan håpe.

Kort sagt, 10 år er nesten uendelig lenge til. Hvor håper du at du er om 10 år? Hvilke drømmer har du oppfylt? Hva håper du du kan se tilbake på i 2022? Hva består livet ditt av 10 år frem i tid? Fortell!

15.01.12
18 Uncategorized
_


 1. Anonymous sier:

  Alternativ 1: Jeg kommer til å være ferdig utdannet, og jeg jobber på en skole i utlandet – Berlin, Montreal, London, stedet er ikke sååå viktig, kanskje. Bor sammen med Den Jeg Skal Dele Resten Av Livet Mitt Med, kanskje. Har tidenes fineste leilighet, og føler at livet mitt er skikkelig bra, fordi jeg har oppnåd det jeg vil, og jeg kan følge drømmene mine.

  Alternativ 2: Jeg bor fortsatt i byen hvor jeg vokste opp, og jeg studerer fortsatt fordi jeg ikke finner ut hva jeg vil. Er ensom, sitter egentlig bare inne med dataen og pensumbøkene hele dagen, vil ikke snakke med noen, har så og si ikke venner. Faen.

 2. Maren sier:

  Jeg har en jobb jeg liker, et hjem med store bokhyller, et kjøkken med tusen tekopper, søte barn og en Mathias som fremdeles elsker meg <3

 3. Kathleen sier:

  Jeg har giftet meg med kjæresten min, blitt forfatter og bibliotekar, flyttet inn i huset med stakittgjerde, tilbragt en sommer i Arktis, lest tusen bøker til, vært på interrail og kjøpt en RV som vi drar på ferie med nedover Europa sammen med våre to kids.

 4. Anna sier:

  Om ti år sitter jeg i en bitteliten, kjempefin leilighet i Berlin og jobber med et eller annet jeg kan bruke psykologiutdannelsen min fra Warszawa til. Jeg signerer bare ettårskontrakter og flytter til en ny by i Europa hvert år, og har et skikkelig sært, men fungerende langdistanseforhold til en søt polakk jeg traff under studiene. Jeg kan endelig polsk flytende, og en og annen helg tar jeg en togtur til en ukjent by i nærheten av min egen fordi tog er fint og jeg har lyst å smake lokalkaker. Mmm, kake. Og fordi postkort (som jeg sender mange av) er gøyere hvis de blir sendt fra fancy steder. Jeg har skrevet en hel bok og lest femhundre andre siden sist, og sett massemasse filmer og sett alle bandene jeg har lyst å se live nånånå, og oppdaget utallige nye. Og jeg er snart tjueni år og kjenner tredveårskrisen nærme seg, slik jeg allerede har hatt både 17- og 18-årskriser :)Om ti år håper jeg at jeg drømmer like mye som jeg gjør i dag, for dette er bare en brøkdel av det jeg kan tenke meg.

 5. Malene sier:

  Eg er blitt verdas flinkaste i handball. Eg farga håret raudbrunt. Eg har gifta med eit fint menneske med mørke krøller. Eg er blitt forfattar, og boka mi sel best i Europa. Eg har still ut kunstverka mine i Bergen, og fått mykje ros pga det. Eg har blitt utdanna lærar. eg har pierca nasa mi. Eg lev dagane mine som om dei skulle vore dei siste.

 6. Irina sier:

  Jeg er blitt fisket opp av havet av en gresk fisker. Han eiger en båt. Vi tar med oss bleke deppa europerer på båt-tur hele sommeren. Vi lærer dem Zorba og serverer dem ouzo til de blir herlig svimmel ved middelhavet. Om vinteren sitter vi inne i det lille huset vårt. Vi fyrer i peisen. Ser gamle filmer. Drikker vin. Jeg ligger på fanget hans og leser høyt fra favorittbøkene mine, som han bare ler av. Av og til må han ut på havet for å fiske. Da skriver jeg lange noveller om lykke og ulykke på nynorsk alà Frode Grytten. En gang i året besøker vi min barndomsbygd. Vi går turer i fjellet med morfar. Blir servert norsk middag av pappa. Hjelper mamma med oppussing i barnehagen og går på kino med mine søsken og deres familier. Når våren kommer tar vi på snekkerbukser og starter på båtpussen. Så starter vi forfra igjen. Men selv om livet vårt går i en rutine gjennom årstidene blir livet aldri kjedelig – fordi vi treffer så mange nye mennesker. Fra hele europa, og noen ganger fra andre kontinenter. Vi lærer oss God-dag på ti forskjellige språk. Hver sommer kommer også bestevennene mine fra Norge og besøker oss. Da drikker vi varm rødvin i lune sommernetter mens vi ler og mimrer tilbake til da vi var atten og besøkte Hellas for første gang.

 7. Michelle sier:

  Jeg har en mastergrad i noe fint, kanskje litteratur. Å jobbe i et forlag høres veldig gøy ut; om jeg får jobbe med bøker og i tillegg tjene greit med penger tror jeg at jeg vil være veldig fornøyd. Jeg har møtt mange spennende mennesker, og tatt vare på dem som vil meg vel. Kanskje har jeg en fin en som kysser meg i nakken og liker de samme filmene som meg. I så fall skal vi bo et sted med vinduskarm man kan sitte i, sammen med verdens søteste kattepuser. Jeg skal ha en boksamling til å være stolt av, og et verdenskart på veggen hvor jeg krysser av for alle stedene jeg har vært. I en alder av nesten 28 år burde det være et par, altså. Jeg har blitt superflink til å bake, spille piano og fotografere, og kanskje jeg tilogmed skriver en bok. I 2022 er jeg kjempeglad i meg selv, flink til å sette pris på andre og er i grunn veldig fornøyd med livet. Jeg skal på ingen måte føle at jeg har kastet bort 20-årene mine.

 8. pernille sier:

  Om ti år, hjelp. Jeg har iallefall en mastergrad og kanskje jobber jeg med doktorgrad, jeg har en kjæreste og vi har sett masse av verden sammen. Jeg har jobbet masse frivillig og lært veldig mye. Vi bor i en leilighet I London eller København med noen gamle og noen nye ting, vi har store vinduer og masse bilder på veggene som vi enten har tatt selv eller malt selv. Kanskje har vi barn på vei. Og ja, så har jeg forhåpentligvis funnet en jobb som jeg kanskje hater innimellom, men elsker mesteparten av tiden.

 9. saemmerhoff sier:

  om ti år er jeg i brooklyn/New York. jeg bor i en leilighet med mursteinvegger og urter i vinduskarmen og sjakk gulv på badet. jeg bor med min ektemann. vi lever gode tider med en stamkafé der vi er med gode venner. jeg eier min egen kafé. der de spiller indiepop/rock og jazz dagen lang. kafeén er ekspert på te og kaffe. jeg er også fotograf og musiker. holder på å starte et barnehjem i Kenya.

  thats my life in ten years…

 10. Så artig og spennende innlegg!

 11. Cecilie sier:

  I 2022 bor jeg i et lite rødt hus med glassveranda og hvite karmer midt i en eplehage. Det er ikke så kjempestort, men det gjør ikke noe, for jeg har ikke så god tid til å vaske det uansett. Jeg holder meg til tempoet jeg kan best; høyt. Og jobber med å skrive lærebøker om barnelitteratur mens jeg jobber mot doktorgraden min, skriver barnebøker- ikke for prisenes del, skjønt de gjør seg godt på veggen- men for barnas, underviser i dans, skriver reiseartikler, skisserer opp kaféen min, og tar et deltidsstudie i italiensk.

  Utenfor det lille, røde huset har jeg en liten urtehage og et drivhus som forsyner meg med økologiske bifftomater, agurker og jordbær. I uthuset har jeg innredet en liten skrivestue, det er dit jeg tar med meg teen min og skriver, det ligger ikke lenger unna huset enn at jeg nesten ikke blir våt når det regner og jeg må springe i hus.

  Jeg har mange tekopper og et stort spisebord som ofte omringes av fine venner, og der sitter vi til langt på natt og drikker te og spiser hjemmelaget brownies mens vi mimrer om den tiden vi studerte og fant på sprell. Når vi vel har mimret en stund så kjenner vi på oss at det er på tide å sprelle fra oss litt igjen, så vi nattbader eller går på epleslang. Det skal vi le godt av i 2032.

 12. I.M sier:

  Om ti år er er 28 år.. Eg elskar ungar. Eg vil ha born, og eg vil kunne vere frisk og opplagt nok til å kunne leike med borna mine utan å få kink i ryggen eller hjarteinfarkt, så om eg har funne meg ein fin mann til den tid vil eg gjerna ha ungar også på den tida, før det blir «for seint». Kor mange veit eg ikkje.

  Dette er og alt eg klarar sjå for meg, ein familie. Men det er greit, for det finns ikkje noko vakrare enn å skape nye liv ein må forme og skape meining for, saman med den ein elskar. Det mainar no iallefall eg.

 13. Synne sier:

  Disse svarene er kanskje de hyggeligste hittil! Så kjempegøy å lese hvilke mål og drømmer folk har!

  Om ti år er jeg et annet sted. Kanskje i Paris eller London eller New York, eller kanskje i en annen by i et annet land, og rapporterer til ulike medier. Som utenrikskorrespondent kan jeg bo to år her og to år der, og oppleve alt jeg vil. Om ti år er jeg fortsatt barnlig, så jeg leser Harry Potter til tantebarna når jeg er hjemme på juleferie, og jeg hører stadig på Kaizers og Slayer og andre rare og mørke ting, og går like mye på kino. Om ti år er jeg fortsatt meg selv, på godt og vondt, og jeg er først og fremst like lykkelig som jeg er nå.

 14. I.M sier:

  Ps: om du legg kommentaren min ut på bloggen seinare kan du godt få lov å rette skrivefeila mine først :P haha

 15. Karoline sier:

  Om 10 år har jeg tatt et forfatterstudium eller to og er forfatter og jobber i bokhandel. Jeg har endeligvis funnet kjærligheten og vi bor antakelig i Oslo i øverste etasje i en leilighet i en blokk med heis sånn at vi kan velge latskap om vi vil det. Vi har god utsikt og kanskje ikke så stor plass, men det føler vi ikke at vi trenger heller. Det viktigste vi har er tross alt kjærligheten og en masse bokhyller stappet til randen av bøker og filmer og cder.

  Jeg har gitt ut minst tre bøker og er av de forfatterne som selger helt greit og får gode kritikker, men ikke er så mye i media og får leve ganske anynymt. Og jeg har også lært meg noter og å spille piano og skrevet og komponert flere musikaler som har blitt satt opp på Oslo Nye Teater blant annet og på Det Norske Teater (om ti år er jeg mye bedre i nynorsk enn nå sikkert). I tillegg har jeg oversatt mange musikaler fra engelsk til norsk som har blitt satt opp i Norge og blitt en respektert person som kjenner mange musikalartister og skuespillere. Jeg har dessuten tilfeldigvis møtt mine yndlingsmusikalartister og yndlingsforfattere og spist lunsj med A.S. King og J.K. Rowling ;)

  Ellers har jeg et større sosialt nettverk og jeg og samboeren min har minst en katt. Men generelt sett er jeg den samme som alltid og jeg håper egentlig alle forskjellene ikke føles så omveltende når alt kommer til alt, men bare er nye aspekter ved livet mitt. For jeg liker meg selv sånn jeg er nå og livet mitt for øyeblikket og det viktigste for fremtiden min er å være tilfreds. Er jeg tilfreds og lykkelig føles det meste greit :)

 16. Karoline sier:

  Kom på en ting til, om ti år har jeg nok bodd minst et år i Gøteborg, jeg har veldig lyst til det i hvert fall, elsker den byen :)

 17. Milla sier:

  om 10 år så e eg forhåpentligvis bosatt i Haugesund. Trommisen e nå blitt min ektemann og me har fått oss ei litå jenta ved navn Anie eller ein liten gutt som ikje har fått et navn ennå. I tillegg bor vår vakre hund Leia med oss sammens med ein puseklatt ved navn Ser Punce-a-lot. Eg jobbe som fotograf. Trommisen e kjent trommis og turnere med bandet sitt Firetop Mountain, og på si så har han ein jobb som systemutvikler i et eller aent firma. Og kvar søndag samles heile familien, mamma, søss, pappa, lillebror, trommis og barnå te familiemiddag. Om ti år så e eg den lykkligaste og heldigaste jentp i verden. Det e eg sikker på!

  / trentemøller e sykt fint. eg vett ikje om den nye platå e komt her i norge ennå. søss bestillte den fra danmark, så eg fikk den i posten ;) men gled deg, den e sykt sykt fin <3

 18. julieowl sier:

  Om ti år hadde det vært fint å:

  Bo i en lys og moderne leilighet i Oslo eller en annen storby, med samboer og baby i magen(eller et barn generelt). Da har jeg reist masse, studert og fått meg fast jobb. Hverdagen skal være fylt med det som får meg til å føle meg vel og lykkelig. Om jeg satser høyt så holder jeg også på å starte mitt eget firma/bedrift/café som jeg skal pusle meg til jeg blir gammel og barna mine overtar om de har lyst.

Leave a comment
Follow and Like: