Dere skriver: #1

Dere skriver
God ettermiddag! Dere skriver var et konsept jeg hadde her tidligere, litt sånn av og på, men da jeg hadde flyttet til København ble det litt for mye å gjøre og ja, det falt litt vekk. Men nå starter vi igjen, dere! Kort fortalt foregår det slik: Jeg stiller et spørsmål, dere lar tankene fly og legger igjen et svar i kommentarboksen. Enten med navnet ditt, et pseudonym, eller fullstendig anonym. Noen dager senere legger jeg ut svarene i et eget innlegg! Tidligere spørsmål som har blitt stilt kan dere se her. Siden det er såpass lenge siden jeg hadde dette som et fast innslag og det har kommet en del nye lesere siden sist, kan det hende at det blir gjentatt gamle spørsmål etter hvert. Så…

Dere skriver
Hva liker du med livet ditt akkurat nå?

Hva skjer i livet ditt som er litt fint? Har du flytta til et nytt sted, studerer du noe du liker, har du falt hodestups inn i en ny bok eller tv-serie, har du fått nye venner eller blitt enda bedre kjent med noen gamle, har du kjøpt deg et par nye sko, har du blitt forelska i noen andre eller deg selv eller verden, fikser du noe som har vært ødelagt, har du fått en ny hobby, jobber du med noe bra? Det kan være en million ting. Men det er helt forskjellig fra person til person. Så hva gjelder for deg? Fyr løs!


 1. samovaren sier:

  eg har fått nytt kamera. ein kan lukta hausten ute. eg kan klara å skriva på sundagar. eg har ein ukulele eg har lært meg tre akkordar på. tesesongen har byrja. det er det eg ropar hurra for!

 2. Irina sier:

  Akkurat nå de siste timene, dagene og etterhvert ukene har jeg levd i en boble typ enhjørninger, markblomster og solnedgang. Så fin at jeg er redd noen skal komme krypende med en nål å stikke hull på den hverdagen jeg er blitt så uhemmet glad i! Jeg kom inn på en studie fylt med kråketegn, skarre-R og vakre vokaler (dog, jeg fremdels sitter med Exphil og Exfac på nåværende tidspunkt). Har flytta inn i den kosligste lille leiligheten mindt i Bergen sammen med den fine bestevenninna mi. Hvor veggene nå er nymalt og vi har babyrosa blomster på stuebordet og en bokhylle som vakler av hundre bøker. Dørklokka ringer hver dag – og vi har endt opp med å små nippe til vin halve dagen, spise muffins sammen med venner og få servert tapas til lunsj av bestevenninnas kjøkkenkyndige kjæreste. Jeg har sluttet i jobben og sover bevist til klokka 9 hver dag. Lever på lånte penger – men har egen konto stående med reisepenger lagt opp for denne tida som «fattig» student. Som om ikke livet var fint nok teller jeg i dag bare 24 dager til kjæresten endelig kommer til Norge. Kanskje for bare 14 herlige dager – men kanskje, bare kanskje, kanskje, kanskje for flere måneder.
  Neste uke skal jeg trekke min første visdomstann – heldigvis – for jeg trenger noe som kan holde beina mine på jorda, så jeg ikke svever avgårde på en sky langt inn i lykke-evigheten.

 3. Sigrid sier:

  Jeg liker at det funker å være samboer!

 4. Malin sier:

  Jeg liker at jeg nettopp har klart å gi glede en proritet i livet mitt. Jeg har nettopp klart å slippe inn farger, innsett at livet handler om mer enn å fullføre videregående. Jeg liker at jeg er frisk nok til å kunne fokusere på å smile, samtidig som jeg fokuserer på skoleoppgavene. Jeg liker at jeg for første gang på lenge føler at jeg har en sjans, samtidig som jeg føler lykke over at jeg eksisterer. Det er så lenge siden, og det er så deilig.

 5. Nora May sier:

  Jeg har fått verdenskart på veggen og fugler hengende fra taket. Kjæresten bor i akkurat passe avstand, og kyssene er ekstra spesielle når tiden ikke alltid strekker til. Jeg har herlige venner som stiller opp uansett, og som jeg kan ha seriemaraton med midt på natten. Humøret og selvfølelsen er bedre enn den har vært på flere år, og jeg har lært å elske meg selv tross alt jeg egentlig skulle ønske var annerledes. Om tre uker skal jeg til London med en finfin venninne, og vi skal spise ferske rundstykker på en liten kafé før vi vandrer langs byens små gater i timesvis.

 6. marie sier:

  jeg føler at jeg har bedre kontroll på hva som gjør meg glad. og ikke minst på tankene som jeg vet gjør meg nedfor. generelt har jeg mer kontroll enn før.

 7. Ida Marie sier:

  Eg likar at ein av mine beste kompisar frå fhs har flytta til Bergen, for eg har det sjeldan så morro som når eg er med han. Og så likar eg det faktum at eg ikkje er stressa over situasjonen eg er i lengre(altså studielaus og deltidsansatt) men at eg har lært meg å nyte den medan eg leitar etter framtidsplanar. Og så likar eg at ting går min veg musikalsk sett om dagen, det er morro.

 8. Anna sier:

  Jeg liker at jeg skal ned igjen til Warszawa om noen dager og få tilbake livet mitt (hjemme hos pappa skjer det lite). Liker at jeg har absolutt ingenting å gjøre frem til jeg reiser.

 9. Lisbeth sier:

  Når en du er utrolig glad i ikke lenger vil være med deg og den vonde smerten i brystet minner deg på hvor mye du ville være med han, er ingenting bedre enn støtten fra vennene. Når du får høre at du er kjedelig og vennene reagerer med raseri og forteller deg hvor bra du er, hvor awesome du er og hvor lite kjedelig akkurat du er. Når du ramser opp alt det rare jeg kan finne på, alt det morsomme vi har gjort. Det liker jeg med livet om dagen. Hvordan de bygger meg opp igjen, bit for bit. For jeg begynner å tro mer på vennene mine, enn han ene som mente jeg ikke var nok. Jeg begynner på nytt å tro at jeg faktisk er nok, for jeg er virkelig det. Det er vennene som sender deg meldinger og minner deg på at du er bra nok for alle rundt deg og at alle rundt deg er vanvittig glade i deg, og helt frem til jeg finner en som syns jeg er like fantastisk, så skal vi ha det kjempe gøy i mellomtiden med eventyr og minner for livet, hvor vi ler langt ut i natten og drømmer hele dagen. Vennene mine er det fineste og det jeg liker mest med livet mitt om dagen.

 10. Maria sier:

  Eg likar at eg har det så bra! Det er ikkje så veldig produktivt å ha det så bra, men dagane flyter avgårde som forelska, fornøgd og smilande!

 11. T sier:

  Akkurat nå bøyer trærne seg i vinden og det fyker litt blader rundt sammen med alt regner som liksom bare henger i lufta. Jeg får en melding i innboksen av han der som er bittelitt ekstra fin og han skriver: «det er visst høst». Og jeg svarer: «ja, og det er helt ok». Begge vet at det betyr mer. Jeg liker at jeg mener det, og jeg liker at jeg har en jeg kan fortelle det til, uten at han spør.

 12. Maren sier:

  Jeg liker at det begynner å lukte høst om morgenen. Også liker jeg at jeg har flere ting å glede meg over, og at jeg blir stadig flinkere til å fokusere på akkurat det. Også liker jeg at livet mitt er fullt av så mange fine mennesker.

 13. oda. sier:

  jeg sluttet på skolen etter et år på vgs fordi sykdommen tok knekken på meg. det var et stort steg for meg å ta og jeg følte ikke annet enn motgang. nå har jeg flyttet til et nytt sted og begynt på folkehøyskole i håp om å få kjenne litt på følelsen av mestring, glede og forhåpentligvis oppleve noen oppturer. og nå etter fire uker kan jeg si med hånda på hjertet at det er det lureste valget jeg noen gang har tatt. jeg har gått ut av min komfortsone og prøvd å få dette til å bli så bra som mulig, noe som har lønnet seg, for jeg har aldri hatt det så bra som jeg har det nå. jeg sliter fortsatt med ME, men jeg har det så bra at gleden veier opp for alt det vonde sykdommen bringer med seg. etter flere år med motgang kan jeg endelig si at jeg har det dritbra og faktisk mene det. det er det jeg liker med livet akkurat nå.

 14. Ida Sundae sier:

  Egentlig har jeg mandagsblues i dag, slik det pleier å være etter en fin helg. Samtidig er det fint å sitte inne og lese søte blogger og se ut på pøsregnet. Klokken elleve i dag sang brannmennene i bakgården den franske nasjonalsangen, slik de gjør hver mandag. Det er noe av det fineste jeg vet. Nok en dag i Paris :)

 15. Martha sier:

  Jeg liker å bo i Oslo. At jeg har blitt kjent med mange fine mennesker. At det funker så bra å bo fire stk sammen. At høsten er litt på vei. At mamma var på besøk i helga. At jeg vet hvem mora i How I Met Your Mother er. At man kan være på byen og ha det gøy, danse og snakke med random, hyggelige mennesker, selv om man er edru.

 16. Dorothea sier:

  en av de bra tinga er å finne en serie man bare elsker og plutselig har sett en hel sesong av, men man trenger ikke fortile, for det er mer igjen. for meg er det Suits akkuratt nå. ah, små gleder <3

  en annen superfin ting er nytt innlegg her. blir gla jeg ass :)!

 17. Kasiopeiia sier:

  Jeg liker at jeg er på plass i den nye leiligheten i Oslo og er klar for høsten her i hovedstaden. All min tid bruker jeg på litteratur – både på jobb og ellers. Det er jeg glad for det!

 18. Synne sier:

  Hva liker jeg med livet mitt akkurat nå?
  Jeg liker at jeg får dele det men han jeg er aller mest glad i (selv om det noen ganger føles så stort og skummelt at jeg får pusteproblemer, hihi).
  Jeg liker at jeg er tilbake i Oslo, for her er folk vennlige og lufta frisk, og her har jeg venner og familie innen rekkevidde. (Heldigvis har jeg harddisken og hodet fullt av minner og bilder fra mitt kjære Paris når savnet blir for stort).
  Jeg liker at jeg har to deltidsjobber som begge inspirerer meg, fordi de er uforutsigbare og passer til personligheten min, og da føler jeg at de tilfører meg noe meningsfylt.
  Jeg liker at høsten har kommet, slik at parker og skogholt snart eksploderer i fine farger, og at jeg har en unnskyldning til å drikke kakao hver gang det regner.
  Livet, altså.

 19. Malene sier:

  livet mitt går i minus for tida. det er grunna at favorittbandet mitt har slutta. dei har hatt sin aller siste dans. sin aller siste stund i lag med fansen blant eit mylder av konfetti, regnbogefarga lyskastarar, svette og tårer, brekkjern, forslåtte oljefat og sang om violeta, marcello, beatrice, fader martin and so on. sin aller siste opptreden mot eit skrikande publikum, med 5504 hender oppi lufta. MEN no skal eg om ikkje alt for lenge setje nasa mot bergen, gløyme alt som er trist og alt som er pressa mot bakken og byrje å fokusere på det som skal skje. det som skal kome. eg skal gå rundt å filosofere i bergens gater, skrive på kafe og spise is på bryggen (med mindre det regnar og eg går for å kikke på kunst på KODE). i bergen skal eg òg få høyre favorittforfattaren min for fyrste gong i levande livet (ikkje bakom ein dataskjerm). han skal prate om den nye boka si og om litteratur i ett. han skal rett og slett prate om ord. hans skal inspirere og motivere. slik at livet mitt kan få gå i pluss igjen. og det er jo litt fint eigentleg.

 20. tine katrine sier:

  At jeg ikke har noen planer, så jeg kan bare slappe av. At man snart kan sitte inne så mye man vil uten dårlig samvittighet (høst). At jeg så langt har klart å holde målet mitt om å spise sunt-sunt-sunt, i 17 dager. At kjæresten er så veldig fin. At ting føles stabilt, og at vi gradvis faller inn i en god rytme. At vi endelig har begynt med oppyssingen i leiligheten, som skal bli så fin så fin! At jeg har veldig rare drømmer hver natt. At jeg endelig fikk sett Orange is the New Black og at jeg likte det skikkelig godt. At jeg for en gangs skyld har litt energi. At jeg møtte en person som til en forandring ga utrykk for at det må være fælt å ha ME, istedet for å bare raskt skifte samtaleemne. At ting går fremover.

 21. Gitte sier:

  De gangene jeg det går opp for meg at jeg lever drømmen. Jeg reiser Europa (og i blant verden) rundt for å konkurrere og har det siste året begynt å vinne medaljer i Premier League-stevner i karate (verdenscupen). Jeg trener hver dag, utvikler meg, får flere erfaringer, behersker nye teknikker – og på stevner blir jeg stadig flinkere til å finne flyten, komme inn i sonen – når alle slag og spark sitter, jeg føler meg uovervinnelig og vet med hele mitt hjerte at jeg klarer det. Før hver kamp hamrer hjertet fort, fort, fort, jeg er nervøs – men kicket og mestringsfølelsen er det aller beste jeg vet. Følelsen av å stå på pallen. Da blir alle de lange bussturene, vonde føttene, sene nettene med nedprioritert skolearbeid, treningsbager som gnager på skuldrene, usikkerheten og ensomheten, avslag til invitasjoner – alt sammen blir verdt det.

 22. det jeg liker med livet mitt nå er at det er enklere. litt fordi jeg har flytta til oslo og litt fordi jeg er blitt eldre, for nå er det faktisk virkelig helt ok å være akkurat den jeg vil være. og det er også helt ok at jeg kutter ut de som ikke synes det. jeg liker også de nye venninnene. jeg og jenter har en historie som en skulle trodd førte til at jeg styrte unna dem. men så er jeg nå endelig dumsnill nok til å gi dem sjanser allikavæl, og da er det så himla fint når det går skikkelig bra og man møter ordentlig flotte mennesker. jeg er glad for vennene mine i bergen, som ikke lar vennskapet fade ut «bare fordi» jeg har flytta. for bestevenninna mi som alltid er så himla bra, som ler av meg når jeg er tåpelig og støtter meg når jeg er ute for telling. og (dette er jo nesten litt trist, kanskje) jeg er jævlig takknemlig for å ikke være forelska. for det er ganske deilig å ikke ha sommerfugler i magen, for en gangs skyld. og for at orda kommer tilbake til meg, endelig.

 23. rosa aprikos sier:

  åhei kom akkurat over bloggen din jeg liker den følger deg tjohei!

  det jeg liker med livet mitt nå er at jeg har begynt å virkelig like jobben min (som jeg har hatt i over et år nå). jeg får jobbe så masse og jeg har fantastisk fine og søte kollegaer hehehe.

 24. Caroline sier:

  Elsker at jeg har blitt det jeg for 5 år siden gråt over at jeg ikke var.

Leave a comment
Follow and Like: