De siste ukene

idetsiste2
(thelabyrinthine på instagram)

Årets første grilling i Akebakken. Veldig etterlengtet. Tidligere den dagen satt jeg på MESH og jobbet med arabisk gramatikk. MESH er et av mine beste steder hvis jeg skal ta med meg pcen/bøkene og jobbe et sted som ikke er hjemme eller Blindern – det føles dønn som et kreativt kontorlandskap. Ligger i Tordenskiolds gate.idetsiste1
En søndagskveld hadde jeg plutselig billetter til Bergen Filharmoniske Orkester (hvor faren min spiller fiolin) sin konsert i Operaen, og tok med meg Dina. Vi drakk vin og beundret utsikten og tok til oss sol i pausen.
idetsiste3
Moren min var på besøk i Oslo en dag, vi gikk i botanisk hage og forelska oss i magnoliatrær, spiste lunsj på Godt Brød og bare gikk fra Tøyen til Løkka til St. Hanshaugen til Majorstuen til sentrum og snakket. Jeg er så glad og takknemlig for at jeg får sett foreldrene mine såpass ofte-ish (hver 2. mnd sånn ca) selv om de bor på Vestlandet. 
idetsiste4

Uka før min skriftlige eksamen i arabisk ble jeg plutselig skikkelig dårlig i nakken og ryggen. Jeg måtte call in sick fra jobben (noe jeg ALDRI har gjort i hele mitt liv), droppe Blindern 9-18-regimet jeg hadde planlagt og tilbrakte dagene jeg skulle ha brukt på intensiv repetering på å veksle mellom å ligge i senga, sitte ved pulten i et kvarter for å pugge bittelitt for å så måtte dra rett tilbake til senga igjen. Jeg ble selvsagt litt bedre den siste dagen før eksamen og kom meg en liten tur ut i parken. St. Hanshaugen er så fin og grønn akkurat nå at jeg kunne sittet der i flere timer. Og ja, eksamen på mandag, neddopa på voltaren med tre dagers søvnmangel reflekterte den siste uka og gikk til helvete. Jeg er veldig skuffet og oppgitt, men jeg prøver å se omstendighetene rundt alt, ikke straffe meg selv og ikke ta sorgene så alt for mye på forskudd. Jeg har proklamert så SYKT høyt for everyone & their mother at jeg flytter til Midtøsten til høsten (nærmere bestemt Kairo) og nå er det mulig at det ikke skjer før i 2016 og det er ut-av-helvete-flaut å feile i noe man har brukt nesten et år på å prøve å mestre. Men jeg prøver som sagt å se lyst på det – jeg har så mange ting jeg kan gjøre i Oslo til høsten om det skulle ende opp slik. Og det kan bli like fint. Kairo venter uansett. Arabisk venter uansett. Jeg er ikke ferdig med det språket uansett hva som skjer. Jeg må bare snu litt rundt på ting. Så nå vet dere det.
idetsiste5
Det er rosa kirsebærtrær over alt nå for tiden, og jeg klarer jo ikke å gå forbi uten å ta bilde av det. Fins det noe mer klisjé-fint i mai enn et blomstrende tre? Jeg og J gikk en tur på St. Hanshaugen en dag det var så varmt at man kunne gå med t-skjorte.
idetsiste6

Hadde et skrivemøte med Caroline på torsdag. Vi har møttes et par ganger det siste halvåret for å gi hverandre tilbakemeldinger på tekster og blogginnlegg og ymse, i tillegg til at vi jobbet sammen på en sak for A New Type Of Imprint om unge norske designtalenter, som var med i den andre utgaven. Det er uansett veldig chill å kunne snakke _blogg_ med en annen blogger, de fleste vennene mine og J ser rart på meg om jeg begynner å legge ut om lesertall og tekstoppbygging og blogg.no vs uavhengige nettsteder etc.

Ellers denne uka tok jeg med et bilde av Alexa Chung til frisøren (lol) og fikk en 70-tallslugg jeg ennå ikke vet helt hva jeg syns om. De nye solbrillene mine tar opp halve ansiktet mitt og jeg elsker dem. Jeg har ennå to eksamener igjen og skal fordype meg i historien til Iran, Tyrkia, Marokko, Saudi-Arabia, Bahrain, Algerie, alle de der, og om et mirakel gjør at jeg består skriftlig arabisk skal jeg forsvare og forbedre karakteren med muntlig. Jeg skal feire 17. mai i Oslo, bysykle så mye som mulig i stedet for å ta bussen, høre på det nye albumet til Best Coast og kjøpe en is hver eneste gang jeg har lyst på det. Peace / salam.


 1. June sier:

  Jeg liker så godt å lese sånne oppdateringer som det her <3 Kjipt med utsetting av Kairo, men Kairo stikker da ikke av, så det går nok helt fint. Og blomstrende trær er noe av det fineste <3

 2. Anette sier:

  Eg og synes det er litt vanskelig å snakke med «ikkje-bloggarar» om blogg generelt. Dei forstår ikkje at det er mykje vanskelegare å få fleire kommentarar og lesarar ved å blogge på blogg.no, for eksempel.

 3. Synne sier:

  For en herlig vårlig oppsummering! Håpr eksamenen gikk bedre enn du tror – og som du sier, om det ikke går veien, er det bare å omrokkere litt og utsette litt, det blir bra uansett.
  Hurra for store solbriller og masse is i sola!

 4. Anja sier:

  Blir så glad kvar gong du bloggar! Elsker tekstene dine, dei er så personlege og lett å kjenne seg att i. Samtidig som du inspirerer veldig. Keep going!

  • Ashild sier:

   Oj, tusen takk! Det betyr så mye å høre det fra en som deg (og selvsagt uansett hvem som sier det!) :) Gleder meg til å kjøpe boka di når jeg er ferdig med eksamenene. Keep going sjæl!

Leave a comment
Follow and Like: