B E R L I N
KreuzbergKreuzbergGipfeltreffenGipfeltreffen
Gipfeltreffen: Görlitzer strasse 68, KreuzbergBerlin
Alene i Berlin en dag, Jeg karrer meg fram til Kreuzberg med u-bahnen etter å ha lempet alle sakene mine fra det ene hostellet til det andre. Spiser en frokost bestående av absolutt alt jeg kan tenke meg hos Gipfeltreffen, en kafé som ligger ved Görlitzer Park, som jeg fant på instagram og visste at jeg måtte til, de spiller The Velvet Underground og alle de andre gjestene som sitter innendørs ser ut til å være frilansere. Jeg går gjennom Görlitzer Park og lærer meg raskt at det finnes en tvilsom ende av Görlitzer Park, flykter til sentrum igjen litt etter litt, sover på hostellet, klamrer meg fast til stedene med gratis wi-fi og går ut på en quest der jeg skal gå og gå og ikke stoppe før jeg finner et sted som selger italiensk is. På kvelden møter jeg Eva som har kommet med fly fra Oslo, vi drar til Friedrichain for å spise middag på et libanesisk sted som heter Babel (Kastanienallee 33, vilt god mat, så god at jeg glemmer å fotografere). Alle spisestedene, barene og butikkene har hentet fram TV-er til uteserveringene, alle ser på fotball-VM, semifinalen, ja, den kampen, Tyskland slår Brasil 7-1 og alle i Berlin ser på, antageligvis alle i Tyskland, alle brøler JA, alle er lykkelige, alle har vanskelig for å tro det, de brøler JA hvert femte minutt, vi aner ikke hva det er vi går forbi først men til sist sitter vi også der med et halvt øye på en tv-skjerm, stemningen er vanvittig, jeg får tekstmeldinger fra de som vet at jeg er i Berlin, «klikker de?» spør de, «ja,» svarer jeg.
Berlin
KreuzbergFive Elephantfiveelephant
Five Elephant: Reichenbergers strasse 101, Kreuzberg.
Neste morgen har vi planer om å besøke Berlinsche Galerie. Når vi finner fram dit får vi vite at det er stengt. «Vi holder stengt hele sommeren, vi renoverer,» sier den hvitkledde dama i resepsjonen til oss og et kjærestepar som kom samtidig, vi går ut og forbanner verden litt, vi på norsk og de to andre på fransk, før vi går hvert til vårt. Så vi drar til Five Elephant i stedet, etter å ha blitt fortalt at de har den beste kaffen i Berlin. Five Elephant ligger i en helt nydelig gate, med grønne høye trær og hunder som løper fritt rundt, vi setter oss utenfor, bestiller håndbrygget, etiopisk kaffe, så klar at vi kan speile oss selv i den. Minst like fint.

UntitledUntitledEva
Museumsinsel: Pergamonmuseet.
Den kunsten vi fikk med oss; vi drar til Hamburger Bahnhof, som er et museum for samtidskunst, og bruker åtte euro på en intetsigende utstilling som er ferdigsett på fem minutter, så vi drar videre til Pergamonmuseet og ser på islamsk kunst og massive babylonske porter og antikke greske altere som de på mystisk vis har klart å frakte til Berlin og deretter nøyaktig rekonstruere. Man blir litt stum av slik.
Untitled
Untitled
Lemon Grass Scent: Schwedter Straße 12, Prenzlauer Berg
Tar på oss leppestiften, spiser på vietnamesiske Lemon Grass Scent (SÅ godt, og kostet typ 6 euro), tusler gatelangs i Prenzlauer Berg, drikker halvliterglass med mojitos, snakker med islendere i hostellbaren og ender opp med å se en VM-kamp denne kvelden også. Sidenote: Er usedvanlig lite interessert i fotball.
Evaberlin_47berlin_49Me Untitled
Onsdag. Sover i en evighet. Når vi har spist frokost er det allerede lunsjtider, jeg tar med Eva tilbake til Gipfeltreffen, nysgjerrig på salatene jeg så at de hadde på menyen, vi spiser en helt himmelsk couscoussalat med eplechutney og tzatziki, planlegger dagen, bretter opp alle de tre kartene vi har fått med oss underveis, finner u-bahnestopp og gater som krysser hverandre og som hinter om hvor vi skal.

Sing BlackbirdSing BlackbirdSing BlackbirdSing BlackbirdSing Blackbird

Sing Blackbird Vintage: Sanderstraße 11, Neukölln
Vi har skrevet lister over kafeer og secondhandbutikker og restauranter og gater, Sing Blackbird er en av dem, delvis kafé og delvis vintagebutikk. Jeg prøver et skjørt, ser meg selv i speilet og tenker bare first thing first I’m the realest, det er som tatt ut av kostymedesignet til Clueless, jeg kjøper det ikke, jeg elsker det men det er for dyrt og deilig, jeg lever på mindre enn jeg trodde jeg kom til å ha etter Roskilde, men det er ok, det er sånn det skal være, jeg er kanskje blakk men jeg er blakk i Berlin, getting the real experience. 
NeuköllnNeukölln
Vi oppsporer et annet sted på lista, som ligger i Neukölln, det er helt folketomt men de serverer iallefall favorittdrinken fra da jeg var i Berlin i fjor. Senere på kvelden drar vi til Warshaver Strasse og besøker to barer Johanne har tipset oss om, drikker moscow mules og margaritas, snakker om studier og om å ta over verden, men kommer til en enighet om å ta over natten i stedet, utøver det med å danse til evigvarende house på Club Der Visionaere på et lite dansegulv fullt av alle i Berlin som heller ikke egentlig bor her, men liker å late som.
EvaBonanza CoffeeBonanza CoffeeBonanza Coffee
Bonanza Coffee Heroes: Oderberger Straße 35, Mitte/Pankow
Dagen derpå, siste dag i Berlin, vi klarer utrolig nok å nå utsjekken på hostellet, spiser en heltefrokost på Aunt Benny
, sitter på en benk utenfor Bonanza Coffee Heroes og drikker underbara flat whites og americanos, tar til oss sollyset, plutselig er det på tide å si ha det og «vi ses i Oslo om et par uker», plutselig er jeg og den gedigne berganssekken jeg lånte på Berlin Hauptbahnhof, plutselig sitter jeg på et tog til München, og plutselig er jeg der i stedet.


  1. Carina sier:

    Fantastisk! Tror Berlin er favorittbyen over alle favorittbyer. LOs deg i München!

  2. caroline sier:

    Kjempefint skrevet. Hjertet mitt banker så sykt hardt for Berlin.

  3. julie sier:

    du er så flink! glad du hadde en fantastisk tur.

  4. Såå fint skrevet. Elsker Berlin.

Leave a comment
Follow and Like: