2012, del 1

Self portraits
(Januar begynte med erkjenningen av at det fra da av bare kunne gå oppover. 2011 var et år som var fint og vondt og bra og dårlig og pent og stygt og hele skalaen, men det var som om jeg stadig ventet på noe, som om opplevelsene jeg hadde bare var filmtrailere på the real deal)
WestminsterGatesPortobello Road
I slutten av januar reiste klassen min til London i fire dager. Jeg sov på rom med tre gode venninner og vi spiste toast med nutella til frokost hver dag. Jeg sugde til meg inspirasjon fra alle stedene vi var, moderne kunst på TATE og obskure installasjoner på Saatchi, menneskene på metroen. Da lærerene så vekk og vennene mine heller ville gå på Oxford Street snek jeg meg alene avsted til Kensington og Notting Hill, forelsket meg i arkitektur, forelsket meg i London som et sted å bo. Jeg kom tilbake fullstendig utmattet, fullstendig oppfylt med ambisjoner og tanker om hvordan livet kunne være.
BirdsTotebagLille Lundgårdsvann

I februar og mars skjedde en rekke uventede ting, jeg lurte på om det faktisk var noe som het serendipity og om det endelig hadde skylt over meg. Søkte på titusenvis av jobber og ble ut av det blå kalt inn til et intervju på en blomsterbutikk, begynte å vanne blomster om ettermiddagene og helgene. I mars flyttet jeg inn på et lite loft på Danmarksplass i Bergen og alle vennene mine hjalp meg og sov over etter tur. Hang opp en gigantisk inspirasjonsvegg og spiste wok med remanudler, kjøpte kjøkkenutstyr og kleshengere på Ikea og danset til John Olav Nilsen & Gjengen på NHH. Alt var snudd ganske opp ned på bare to måneder og «kanskje det er sånn det skal være,» tenkte jeg, «dette kan være livet mitt.»
ValleyBedLiebling
Så fikk jeg vite at jeg var kommet inn på Borups i København og et sted i prosessen gikk noe av den innbilte serendipityen opp i flammer. Jeg og pappa reiste til et øde resort høyt oppe i den norske fjellheimen da det ble påske. Det løp gauper over tunet om morgenen og det var så stille, så stille, jeg tenkte mye og stirret mye ut av vinduene bort på fjellene, skrev mye og prøvde å gjenvinne fokuset fra nyttårsforsettene mine. Jeg var også en liten tur til Oslo. Satt utenfor Liebling med Synne og et par kaffekopper og diskuterte forventninger til livet, hva man tror man skal ha vs hva man får og hva som viser seg å være viktig. Det var en sped vårsol på gang og jeg visste at alt kom til å gå bra. Hilste også på fine Julie og spiste på Villa Paradiso for første gang!
WineNations of the worldEgypt, China, USA, France
I april jobbet jeg så mye som mulig og leste samtidig til tentamner og eksamener, den 17. april fylte jeg år og spiste kake på Krok & Krinkel med venninner. To-tre dager senere samlet jeg masse bra folk opp på loftet og fikk nok musserende vin for flere år.
09
I mai var jeg russ og vi festa på loftet og overalt i Bergen og det var en vill, gøy tid og jeg rullet ikke med en eneste buss.73665671
Midt i feiringen tok jeg et avbrekk og reiste til Hellas med familien. Badet i det kjølige Middelhavet, klappet fem hundre gatekatter og fikk nye fregner på skuldrene. Vi bodde på et hotell man bare kunne nå ved å gå over et fjell eller kjøre med båt, det var en av de fineste ukene, alt var bra.
Havfest
Jeg og Hanne reiste på Havfest i Austevoll da det ble pinse og speedet fra øy til øy i en motorbåt med folk jeg ikke kjente. Så Jonas Alaska, Mikhael Paskalev, Razika, Team Me og Lars Vaular live på en liten prestegård ute i havgapet. Det var Perks Of Being A Wallflower-infinite-stemning og ville små eventyr.
Wall
Hadde tre avsluttende eksamner. Jeg oppdaget at jeg hadde gjort en formell feil på norsk skriftlig og levde en stund i angsten for å stryke.
NørrebroBikeSorbetKongens Have
Jeg reiste likevel på spontantur til København da eksamnene var ferdige og jeg hadde fri fra både skole og jobb et par dager. Sov på sofaen til fetteren min, syklet på en rød kombisykkel gjennom en by som var så vanvittig fin og riktig at jeg fikk vondt i hjertet. Så på havfruen og spiste is, hilste på hun som skulle bli roommaten min til høsten som var superhyggelig, sommeren var der på en helt annen måte og hvordan kunne jeg ikke elske den byen? På flyet hjem visste jeg at dette var riktig. Det var der jeg skulle være. Det skulle bli det nye hjemmet mitt. Dagen etter fikk jeg eksamensresultatene og sensor på norsk skriftlig hadde gitt meg en sekser. Jeg svevde et sted uti verdensrommet. Ting skjedde faktisk. Alt dette skulle skje.

Og så begynte sommeren.


 1. Marit sier:

  Når du forteller om året ditt, forteller du det på en så fin og vidunderlig måte. Jeg har lyst å oppleve dette. Jeg har lyst å reise til København, og jobbe i en blomsterbutikk, og bo på et loft i Bergen…
  Fortsett med det du gjør, for jeg drømmer meg stadig vekk i innleggene dine.

 2. Lena sier:

  Umulig å ikke leve seg inn i det du skriver. :) Håper du hadde en fin nyttårsfeiring og ønsker deg alt godt i 2013!

 3. pernille sier:

  Du skriver så utrolig vakkert, får ikke sagt det nok. Håper 2013 blir like magisk og vidunderlig som det virker som om 2012 har vært!

 4. Jeg ønsker deg et år med frivillige tenker uttrykt solid avhengig av hva du er ute etter, selv for deg, med samme selverkjennelse. alle viste til hverandre og deres velvære. god sivil og sekulaere nye ar 2013 . hvis du gar til Paris , kunne ha vaere glad for a se deg for en kaffé .bruno

 5. marte sier:

  Ååååååå det er så fint å se og lese! Tusen hjerter til deg og bloggen din

 6. Malene sier:

  Utruleg bra skrive! Gleda meg te del 2 :D

 7. malin sier:

  Åh, du skriver det så fint. Og du er så fin.

Leave a comment
Follow and Like: