القاهرة

Processed with VSCOcam with a6 presetProcessed with VSCOcam with j2 presetProcessed with VSCOcam with j2 presetProcessed with VSCOcam with hb2 presetProcessed with VSCOcam with e4 preset
@thelabyrinthine på instagram

Kultursjokk. Varmesjokk. Skolesjokk. Trafikksjokk. Muntlig arabisksjokk. Jeg kom hit for tre dager siden og det føles allerede som tre uker. Eventuelt tre timer, alt ettersom. Jeg bor i bydelen Mohandessin, som ligger vest for Nilen, på campus, om man kan si det slik, jeg bor i en av de øverste etasjene i skolebygningen og går ned noen trapper til timene mine hver dag. På formiddagene lærer jeg å snakke egyptisk og på ettermiddagen lærer jeg å skrive og lese og grammatisk analysere standardarabisk. Mellom slagene har jeg ikke hatt tid til så mye annet enn å gjøre lekser og å prøve å manøvrere meg rundt for å skaffe nødvendigheter som mat og vann og egyptisk simkort og ja, dere vet. Er sykt trøtt hele tiden. Varmen og vannbehovet og vanskeligheten med å få i seg skikkelig mat kom litt brått på. Gir meg selv et par uker på å komme inn i rytmen her, om tre måneder satser jeg på å være ganske avslappa.

Vi satt i en taxi i to timer i trafikken i går, fra Mohandessin til IKEA i Festival City (ja, bydelene heter slike ting her, og ja, den andre kvelden min i Kairo brukte jeg på å spise halal-kjøttboller på IKEA) og byen tok aldri slutt. Det var noen grønne lunger innimellom som slo pusten fra deg, så var det plutselig kilometervis med uferdige betongblokker som likevel har vært innflyttet i mange år. Lyset i byen er helt utrolig, skikkelig støvete, dust og fotogent, men jeg tar sjelden opp mobilen for å ta bilde. Jeg har lyst til å fotografere denne skitne, rotete, støvete byen ihjel, men jeg har ikke tatt kameraet mitt ut av veska ennå. Jeg er sykt påpasselig, til de grader at jeg ikke går ut alene etter at det har blitt mørkt. Kanskje om noen uker, når jeg kjenner systemet litt bedre. Kairo er ikke en direkte chill by å bo i som ung kvinne, det vet man jo på forhånd og forstår umiddelbart etter å ha ankommet, men med unntak av menna som roper ting etter en på egyptisk man ikke forstår men vet er upassende imens de suser forbi på motorsykler eller bare står og henger på fortauet, er folk ganske hyggelige. Det er folk som hjelper deg med å stoppe biler når du halvveis kaster deg ut i gata for å krysse over til andre siden (som er den eneste måten man får krysset over til den andre siden). Det er strenge middelaldrende kvinner med abayaer som smiler til deg når du går forbi. Det er bra folk overalt. Jeg har trua på denne tilværelsen.

Nå har jeg en fire dagers langhelg pga Eid (arbeidsdagene i den arabiske verden er fra søndag til torsdag), og skal bare slappe av og lese og se litt på feiringen som foregår rundt omkring i byen. På lørdag skal jeg til gamlebyen og se på templer og moskeer. Gleder meg ihjel. Da blir det bilder :)))))

PS: Hvis du er i Oslo de neste dagene kan jeg anbefale arrangementet «The Question Of Syria», som går over tre dager på Litteraturhuset. Samtalepartneren jeg har hatt i arabisk det siste halve året er en av initiativtagerne, og jeg er skikkelig bummed over å ikke få dratt dit selv. Til neste år!

22.09.15
8 Uncategorized
_


 1. marte sier:

  åååå, SPENNENDE. kos deg gløgg, gleder meg til å se hva du finner på!

 2. Caroline sier:

  Fantastisk spennene, du er så tøff. Jeg gleder meg til å høre mer fra eventyret!

 3. tine katrine sier:

  Åååå, så spennende! Håper du får det superduperfint!

 4. caroline sier:

  Haha. Her har 4 personer kommentert spennende, så jeg sier FLINK <3333

 5. karen anna sier:

  åh wow! gleder meg sånn til å lese mer om hva du gjør der nede. du er kjempetøff! håper dette blir skikkelig bra <3

 6. Frida sier:

  Men alltså! Fan vad häftigt. En av mina bästa kompisar är ifrån och bor i Kairo och jag vill så gärna åka dit.

Leave a comment
Follow and Like: